Sinoć je održan
zanimljiv gastro event u Stanciji
Kovačići gdje su uzvanici imali prilike iskušati neka od vrhunskih jela Damira Modrušana, chefa restorana Zigante i kulinarsko umjeće
chefa Vinka Frlana koji je ujedno i
vlasnik Stancije Kovačići i majstor u kuhinji restorana Kovačići.
U ležernoj i
opuštenoj atmosferi Stancije gostima su predstavljena ukusna jela od tartufa i
uz svaki slijed odgovarajuće vino –
AGROLAGUNA I VINA ZIGANTE. Naša
nepca su uživala u musu od kravljeg sira sa tartufom uz Perla RoseVina Laguna,
bakalar sa tartufom sa Malvazija Vižinada 2013. Vina Laguna, taglilini
carbonara sa crnim svježim tartufom i Frasco 2014. Giancarlo Zigante, prefini
boškarin sa Gran Riserva Teran Giancarlo Zigante, te sladoled od tartufa sa
crumblom od šumskog voća i krema zabaione sa Muškat Ružom.
Gastro eventu je
prisustvovala i KARIN MIMICA,
voditeljica projekta „100 vodećih hrvatskih restorana“ i članica uprave Kluba
Gastronauti kao i predstavnici Vina Laguna i predstavnici Zigante tartufa.
Ova prilika je
iskorištena za prezentaciju SAJMA
TARTUFA koji se održava u Livadama svaki vikend od 20.9.-1.11.2015. gdje
posjetitelje očekuje bogat gastro program, degustacije, pokazno traženje
tartufa i brojne druge zanimljivosti. Svakako vas očekujemo u što većem broju i
veselimo se u predstojećim vikendima ispunjenima mirisom i okusom tartufa.