Šparoga je jedna od omiljenih proljetnih namirnica, uvijek rado viđena u brojnim kulinarskim specijalitetima, od tjestenina do mesa. Naš se Extravagant chef, Darjan Urdih, odlučio za proljetni gastro klasik, fritaju od šparoga koju je pripremio u uvijek predivnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama.
Vlasnik agencije za consulting Brko de cuisine i ambasador za Ofyr grill Hrvatska, Urdih nas je podsjetio na jednostavan, a toliko poseban specijalitet.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
FRITAJA OD ŠPAROGA
3 jaja
šparoge
40 g maslac
sol
papar


Na maslacu lagano sotiramo šparoge. U odvojenoj posudi začinimo i umutimo jaja. Na sotirane šparoge izlijemo jaja i uz stalno miješanje, kuhamo fritaju na laganoj vatri.
Po potrebi, posudu u kojoj kuhamo fritaju možemo i maknuti s vatre, kako bi fritaju kuhali na laganoj temperaturi. Fritaja je gotova kad postigne kremastu teksturu. Treba voditi računa da ne prekuhamo jaja.
Darjan Urdih završio je Ugostiteljsku školu u Banja Luci nakon koje je radio u nekoliko poznatih restorana i hotela. Od 2012. živi u Hrvatskoj gdje nastavlja svoje gastro putovanje, od Fažane, Pule pa sve do Dubrovnika, a sudjelovao je i na kulinarskim projektima u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.
U DanKüchenu uvijek imaju izvrsne ponude, od kojih izdvajamo do 55 posto popusta na sve modele kuhinja te 20 posto popusta na sav ostali namještaj i posebnu akciju na ELECTROLUX i AEG uređaje.
Vrhunska kvaliteta i posebne cijene, uvijek u DanKüchenu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318




Uživajte u šparogama na razne načine, pripremajte vlastita jela ili isprobajte Darjanovu verziju fritaje od šparoga. Što god odabrali, uz ovu namirnicu greške nema. Dobar tek!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant