Marin Pleše, chef restorana Vila Rova u Malinskoj, proglašen je mladim talentom 2024. godine prema Gault&Millau vodiču.
Pleše pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica te doprinosi razvoju gastronomije na svom rodnom Krku, a iskustvo stečeno u slavnom španjolskom restoranu El Celler de Can Roca moći će pokazati u nadolazećoj kulinarskoj sezoni.
Restoran Vila Rova po prvi je put uvršten u dvojezični međunarodni gastronomski vodič Gault&Millau, među tristo najboljih restorana Hrvatske, poznatih po inovativnosti, kvaliteti i autentičnosti.
Za predivan ambijent nove sale restorana zaslužni su arhitektica Barbara Turčić Gajzler i tvrtka za projektiranje Marconico d.o.o. koji su kroz pažljivo odabrane estetske detalje htjeli stvoriti prostor koji će gostima pružiti osjećaj udobnosti i elegancije.
Osim u izvrsnim kulinarskim specijalitetima, gosti Vile Rove uživat će i u vrhunskim vinima koje će za njih birati Marko Škarica, jedan od najboljih sommeliera Istre i Kvarnera, a koji se nedavno pridružio timu restorana.
Restoran Vila Rova svoja vrata otvara 27. travnja, u novom ruhu te uz mnoge gastronomske specijalitete mladog chefa Marina Plešea.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Facebook