Afrodita Spina uvijek nas oduševi u našem Extravagant chefu, svojim ukusnim jelima pripremljenima od najfinijih namirnica iz Vendorama trgovine. Lijepo na tanjuru, još bolje u želucu, sve pripremljeno u DanKüchen studiju na Škurinjama.
Ovaj nam je put skuhala jednostavno, brzo i ukusno jelo, pacchere s tikvicama i guancialeom. Fantazija!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ovo ukusno jelo napravljeno je od zaista malo sastojaka, ali ne treba dodavati više ništa jer hrskavi guanciale daje sav okus koji će vas zavesti. Paccheri s tikvicama savršeni su u svakoj prilici, a po želji možete koristiti oblik tjestenine koji najviše volite.
Paccheri dobro prihvaćaju umak, ali spaghetti, penne i rigatoni također su odličan izbor. Uz ovaj umak dobro ide i tjestenina od jaja, poput tagliatella ili pappardella.
PACCHERI S TIKVICAMA I GUANCIALEOM
tjestenina paccheri ili po želji
tikvice
guanciale dimljeni / u papru
ekstradjevičansko maslinovo ulje (malo)
sol
ribani pecorino (ovčji sir)
Za pripremu stavimo kuhati vodu za tjesteninu te operemo i odrežemo krajeve tikvica, narežemo ih na julienne /trakice ili na kockice. Guanciale narežemo na trakice i stavimo u vruću tavu bez dodavanja ulja, pustimo da porumeni i kada mu masnoća postane prozirna, dodamo tikvice.
Dodamo prstohvat soli, malo ulja i malo vode od kuhanja tjestenine te promiješamo. Tikvice i guanciale kuhamo poklopljene na jakoj vatri oko 10 minuta uz povremeno miješanje. U međuvremenu, skuhamo tjesteninu i ocijedimo je “al dente” te pomiješamo tikvice i guanciale.
Dodamo naribani pecorino, promiješamo i odmah poslužimo. Užitak i bis su zagarantirani! Dobar tek!
U DanKüchenu opet su pripremili izvrsne ponude, od kojih izdvajamo do 55 posto popusta na sve modele kuhinja te 20 posto popusta na sav ostali namještaj i posebnu akciju na ELECTROLUX i AEG uređaje.
Vrhunska kvaliteta i posebne cijene, uvijek u DanKüchenu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Jela ne moraju uvijek biti komplicirana kako bismo uživali u njima. Ponekad je ono najjednostavnije i najfinije, a paccheri s tikvicama i guancialeom oduševit će svakoga, sigurni smo!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant