Renomirani dramaljski restaurant & lounge bar Faro u petak 12.04. je bio poprište nove gastro-vinske priče, u suradnji s vinima Martin Albus. Zlatni zalazak sunca na predivnoj terasi Fara bio je obogaćen veselim druženjem i smijehom, a dočeku vikenda prisustvovale su brojne dame.
View this post on Instagram
Ovaj gastro doživljaj sastojao se od pet bogatih sljedova, a uz svako jelo je pomno upareno odgovarajuće vrhunsko vino Martin Albus “nove generacije vinogradara“, koji je nastao kao zajedničko brendiranje dvije prestižne ličnosti iz slavonske Orahovice. Naime, Martin Nagy je krajem 19. stoljeća dao izgraditi stari orahovički podrum, koji se i danas koristi, a Albus je pak bio lokalni veleposjednik i vinogradar. Za kompletni doživljaj, sve prisutne je u svijet vina provela stručna enologinja Zrinka Vinković Jergović.
Zanimljivi i bogati menu započeo je osvježavajućim tartarom orade s mangom uz čašu ugodnog herbalno-voćnog Martin Albus Sauvignona. Za toplo predjelo je slijedio Kvarnerski zapečenac s kovačem, škarpinom, oradom, brie sirom i krumpirom uz hrskavu teksturu corn flakesa i uz neočekivano aromatičnog i bogatog Martin Albus Pinota sivog. Glavno riblje jelo su tradicionalni domaći makaruni mamice Anice na mornarski, s kvarnerskim škampima, vongolama, lignjama, dagnjama i kaparima, uz čašu laganog Martin Albus Rosea. Za glavno mesno jelo, nakon okusa mora na stolu su uslijedili domaći bikovi obrazi u umaku od crvenog vina s pire krumpirom i divljim šparogama, uz čašu nagrađivane Martin Albus Frankovke, punog okusa zrelog crvenog i crnog bobičastog voća. Na samom kraju, gosti su se zasladili sočnom domaćom lješnjak tortom uz čašu izvrsnog likera od lješnjaka Martin Albus.
Restaurant & lounge bar Faro je i ovoga puta potvrdio svoju vrijednost i poziciju na lokalnoj gastro sceni, i pritom u stilu otvorio (pro)ljetnu sezonu svoje terase s najljepšim pogledom. Ukoliko i vi želite uživati u ukusnim gastro delicijama i vrhunskim vinima, ali i predivnom ambijentu i pogledu, Faro Bar trenutno nudi promotivnu cijenu ovog vrhunskog menija u pet sljedova za 54 eura po osobi (uključujući i vina), ali i redovnu proljetnu ponudu po svačijem guštu.
Svoje mjesto možete rezervirati na brojeve 098 224 518 ili 099 333 7555, ili posjetiti ih na adresi Gajevo šetalište 50, Dramalj.