Tiramisu je izvorna talijanska poslastica, a ako ga nikad
niste probali, mogu Vam samo reći da je to kombinacija lagane i osvježavajuće
kreme, te jake espresso kave i piškota.
Danas vam donosim preukusan recept za Italian tiramisu u
čaši.
Sastojci:
60 ml
vode
240
grama smeđeg šećera
6
žumanjaka
160 ml
slatkog vrhnja
500
grama sira Mascarpone
2
burbon vanilija šećera
150 ml
jake espresso kave
20
komada piškota
Priprema:
Za početak izlomite piškote na komade (ne presitne) i
napravite espresso kavu pa prelijte preko piškota. Šećer i vodu pomiješajte pa
stavite kuhati do temperature od 112 C stupnjeva, sve dok smjesa ne postane
gusta kao sirup U međuvremenu, žumanjke
izmiksajte s burbon vanilija šećerom (dok se šećer ne otopi), pa lagano umiješajte
smjesu vode i šećera. Kad ste dobili jednoličnu smjesu, sa špatulom lagano umiješajte
mascarpone sir i na kraju slatko vrhnje, koje ste prethodno izradili u šlag.
Ja sam svoj tiramisu slagala u čaše i u posudice, a zatim
sam ga posula s 100%tnim kakaom.
Stavite u hladnjak na par sati i uživajte u laganom okusu
tiramisua!
Dobar tek!
Autor i fotografije: Anastazija Makjanić