Miseria Nobile (‘Plemenita sirotinja’) novost je na gastrološkom nebu zagrebačke ponude. U samom srcu grada, na adresi Bogovićeva 4a, smjestila se autentična ‘hrvatska konoba’.
Iako hladne plate nisu novost na našem tržištu, ono što izdvaja Miseriu Nobile od ostalih jest činjenica da su sve namirnice dopremljene s malenih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i obrta diljem Lijepe Naše. Pa se tako u ponudi nalaze najbolji europski čvarci, vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja, pancete, pršuti, baranjski kulen i kobasice, ličke salame od divljači, vrhunski sirevi od ovčjeg, kravljeg ili kozjeg mlijeka, uz dodatke aromatičnog bilja, tartufa, maslina i nagrađivana vina.
‘U turbulentna vremena hrvatskih malenih proizvođača, smatram da je krajnje vrijeme da svi pomognemo na način na koji možemo. Moja obitelj i ja veliki smo ljubitelji delicija koje nude sve naše regije Hrvatske, i ponosna sam što sugrađanima i stranim gostima možemo ponuditi gastrološko i enološko putovanje čitavom zemljom u samom centru grada Zagreba.’ Iris Filipan, vlasnica konobe Miseria Nobile
Fotografije: Mario Poje