U Dankuchen studio na Škurinjama stigla nam je gastro blogerica Ana Srdoč, odnosno Tirkizna Ana. Ona nam je otkrila proljetno-uskrsni recept: tart sa šparogama.
Za pripremu ovog jela koristili smo Nikasovu La Chinata dimljenu papriku. Riječ je o dimljenoj, ljutoj, mljevenoj paprici koja je jedna od najpoznatijih paprika na svijetu. Njena ljuta verzija dat će vašim jelima pikantan okus i laganu aromu dima.
Cijeli recept donosimo u nastavku!
TART SA ŠPAROGAMA
Sastojci:
-La Chinata dimljena paprika
– 2 jaja
– cheddar sir
– mascarpone
– lisnato tijesto
– 2 vezice šparoga
Priprema:
- Upalite i ugrijte pećnicu na 200 C.
- Šparogama odrežite dno (tvrdi dio).
- Već razvaljano lisnato tijesto zajedno sa papirom za pečenje stavite u pleh, uvrnite rubove tijesta prema unutra.
Izribajte Cheddar sir u manju zdjelu.
U srednjoj zdjeli izmiksajte jaja sa Mascarpone sirom, dodajte sol i papar po želji. Sve sjedinite i dodajte pola količine Cheddar sira (50 g). S pripremljenim nadjevom premazati lisnato tijesto te na vrh rasporediti šparoge po cijeloj površini. Šparoge složite u gusto. Na vrh rasporedite ostatak izribanog Cheddar sira.
- Pecite u pećnici 20-tak minuta na 200 C. Ostavite da se malo ohladi. Poslužite mlako ili hladno. U slast!
Na kraju smo nazdravili s Malvazijom Franković!
Dobar tek i sretan Uskrs!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant