Jedna od najdražih nam proljetnih namirnica su svakako šparoge. Ideju za jelo s ovom gastro vjesnicom proljeća dala nam je food blogerica i influencerica Bojana Matek, mnogima poznatija pod IG pseudonimom bokylicious.
U ugodnom i vrhunski opremljenom DanKüchen studiju na Škurinjama, Bojana nam je otkrila recept za lisnate šparoge. Donosimo detalje pripreme u nastavku!
View this post on Instagram
LISNATE ŠPAROGE
Sastojci:
Vezica šparoga
Paket pancete (već narezana na fete)
Lisnato tijesto (već razvaljano)
Sezam
1 jaje
Za umak:
2 žlice majoneze
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica parmezana
Maslinovo ulje
Sol
Priprema:
Šparoge operemo te im odrežemo tvrde krajeve. Lisnato tijesto odrolamo te narežemo na trake široke otprilike 1.5-2 cm.
Svaku šparogu spiralno umotamo u feticu pancete. Zatim oko pancete namotamo traku lisnatog tijesta.
Šparoge položimo na pekač koji smo obložili papirom za pečenje.
Jaje dobro izmutimo pomoću vilice pa kistićem premažemo lisnato tijesto. Pospemo sezamom te pečemo u zagrijanoj pećnici na 180° C otprilike 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju (ovisno o Vašoj pećnici).
Dok se šparoge peku, umutimo umak. U posudicu stavimo 2 žlice majoneze, 3 žlice kiselog vrhnja, žlicu parmezana i malo maslinovog ulja. Sve dobro promiješamo i posolimo po ukusu.
DanKüchen nas uvijek razveseli s fantastičnim pogodnostima i akcijama. Ovoga puta ne propustite popuste do čak 55% na sve modele kuhinja, 20% popusta na sav ostali namještaj te posebnu akciju na ELECTROLUX i AEG uređaje.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Neka vam priprema jela postane uživancija uz vrhunsku kvalitetu i posebne cijene DanKüchena!
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Extravagant