Slatko nam je uvijek na pameti i još uvijek se nismo zasitili brojnih slastica u kojima uživamo ovih blagdanskih dana. Tek smo se zagrijali!
Doris Vlah naš je novi Extravagant chef, a njen nas je originalni recept oduševio! Božićni millefoglie Dorisina je verzija mnogima omiljenog kolača, idealna za trenutke s našim najdražima, a pripremila ga je u blagdanskom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
BOŽIĆNI MILLEFOGLIE
1 kom lisnatog tijesta
200 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
250 g mascarponea
400 g jabuka
100 g smeđeg šećera
cimet
50 g maslaca
1 vanilin šećer
Razvaljamo tanko lisnato tijesto i narežemo ga na jednake pravokutnike, lagano izbodemo i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva, otprilike 15 min.
Rastopimo maslac i na njemu karameliziramo jabuke koje smo izmiješali sa smeđim šećerom i cimetom.
Krema: Istučemo slatko vrhnje i rastopimo bijelu čokoladu. U slatko vrhnje umiješamo rastopljenu čokoladu i mascarpone te ohladimo. Slažemo lisnato tijesto, kremu, jabuke te ponovo lisnato, kremu i jabuke i na vrh stavimo lisnato. Pospemo šećerom u prahu, a možemo dodati i listiće badema. I uživamo!
U DanKüchenu uvijek dobivamo više, lakirane kuhinje po cijeni obične, gratis staklo u ladici, a 700 mm radna ploča po istoj cijeni kao radna ploča od 600 mm. DanKüchen jamče i dugogodišnju garanciju, vrhunske montere te brzu isporuku.
Doris Vlah uvijek je prepuna ideja i svojim inventivnim receptima osvaja svoje najbliže, ali i brojne gastro kritičare. Ove je godine svoje umijeće pokazala na slovenskom Masterchefu, a često je i rado viđeni gost raznih kulinarskih radionica i druženja.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant