Sezona šparoga je na izmaku, što znači da se približavamo toplijem vremenu. Food blogerica Bojana Matek otkrila nam je novi recept za prefino jelo: košarice od tikvica!
View this post on Instagram
Simpatična Bokylicious nam je u ugodnom ambijentu Dankuchen studija na Škurinjama pripremila jelo koje je vrlo zdravo, jednostavno za pripremu te ono najvažnije – ukusno. Sve detalje donosimo u nastavku!
KOŠARICE OD TIKVICA
Sastojci:
400 gr ribanih tikvica
2 jaja
40 gr parmesana
30 gr brašna
Sol
Za nadjev:
350 gr ricotte
4 žlice ribanog parmesana (cca 30 gr)
Korica 1 limuna
Vezica peršina
Za topping:
2 češnja češnjaka
Panceta ili kozice (ili nešto po vlastitom izboru)
Priprema:
Tikvice naribati, posoliti i ostaviti 10 minuta da puste tekućinu. Dobro ih ocijediti rukama ili pomoću čiste kuhinjske krpe. U tikvice dodati 2 jaja, parmezan i brašno. Dobro sve promiješati.
Kalupe za muffine premazati maslinovim uljem ili u njih staviti papirnate košarice. Puniti ih smjesom, napraviti malo udubljenje žličicom u sredini i peći na 180° C oko 20 minuta.
U međuvremenu napraviti kremu. Pomiješajte ricottu, parmezan, sjeckani peršin i ribanu koricu limuna.
Pečene košarice ohladiti, izvaditi iz kalupa pa pomoću dresir vrećice ili žličice svaku napuniti kremom.
Nasjeckati češnjak, propirjati ga na malo maslinovog ulja. Dodati pancetu te popržiti na ugrijanoj tavici. Umjesto pancete možete koristiti i kozice.
Vrhunska kvaliteta i ponuda DanKüchena iznova nas oduševljava. Ukoliko ste u potrazi za idealnom kuhinjom i namještajem za istu, iskoristite popuste do čak 55% na sve modele kuhinja, 20% popusta na sav ostali namještaj te posebnu akciju na ELECTROLUX i AEG uređaje.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Extravagant