Ovoga tjedna Bled Rose Hotel pružio je pravo kulinarsko iskustvo – Martin Blejec, chef restorana Rose i njegov tim dijelili su kuhinju s gostom chefom Igorom Jagodicom, zapaženim među najboljima na svjetskoj kulinarskoj sceni. Dvojica kuhara udružili su snage na gourmet eventu i svojom jedinstvenom kuhinjom odveli večer među zvijezde.
Blejec i Jagodić ne samo da su dugogodišnji prijatelji, već su obojica djelovali i kao članovi slovenske kuharske reprezentacije, u sklopu koje je Martin, kao voditelj ekipe, osvojio i prestižno srebro na Svjetskom prvenstvu u kulinarstvu prošle godine u Luksemburgu.
Svaki je Chef okupljenim gostima Bled Rose Hotela dočarao svoj jedinstveni pristup i okuse. Jelovnik se sastojao od šest sljedova i temeljio se na odabiru svježih domaćih i sezonskih namirnica (maslac s Podjedovog imanja, domaća ricotta, lisičarke, odležana junetina, jelen, cikla, jabuka,…). Svatko od njih pripremio je po jedan slijed, a zajedno su se pobrinuli da svaki zalogaj bude pravi doživljaj okusa i tekstura.
Uz vrhunski jelovnik, uz vino su poslužena i najpoznatija vina. Sommelier Bled Rose Hotela pomno je birao vina koja su savršeno upotpunila svako jelo i stvorila nezaboravan doživljaj.
Večer između pojedinih tečajeva uljepšali su prvaci latinoameričkih plesova Dariia Marinesku i Lukaš Mušinka, koji su svojim zavodljivim plesnim pokretima impresionirali publiku i unijeli eleganciju u večer.
Kulinarska večer u hotelu Bled Rose s Igorom Jagodicom nedvojbeno je bila jedno od najzvučnijih gastronomskih događanja u 2023. godini i stoga što je hotel Bled Rose ovim događajem želio najaviti tradicionalne kulinarske večeri s vrhunskim kuharima iz cijelog svijeta te svojom ponudom pružiti gostima jedinstveno kulinarsko iskustvo i raznolikost.
Chef Jagodic, koji je 2022. godine ovjenčan najvećim priznanjem na području kulinarstva – Michelinovom zvjezdicom, oduševio je goste svojom iznimnom kreativnošću i profesionalnošću te se savršeno slagao u suradnji s cijelim timom Bled Rose Hotela.
Hotel Bled Rose još je jednom dokazao svoju predanost kulinarskoj izvrsnosti i luksuznom gostoprimstvu.
Autor: PR
Foto: PR