Jeste li znali da je džin proglašen najzdravijim alkoholnim pićem? Nije nam preostalo ništa drugo, nego posjetiti Destileriju Aura, gdje smo doznale baš sve o proizvodnji ovog popularnog pića.
Destilacija džina traje sedam sati, nakon čega se dobije 300 litara gotovog proizvoda.
Proizvodnja džina započinje destilacijom 21 začina i žitnog destilata iz pšenice u glavnom kotlu odnosno u košari za trave. Kada se destilira “srce”, odnosno ono što se plasira na tržište, kroz košaru za trave prolazi para koja preuzima aromatiku i citruse, nakon čega se sprema pripravak u hladnjak, na daljnju kondenzaciju.
Mi smo se okušale u pripremi začina, kako bismo napravile svoj personalizirani džin.
Ono što valja istaknuti je da svi zainteresirani mogu doći u Destileriju Aura i sudjelovati u izradi, pripremi i degustaciji ovog posebnog pića, uz prethodnu najavu.
Dok se džin kuhao, direktor Destilerije Aura Mišel Sirotić rekao nam je više o novom džinu KARBUN NAVY STRENGTH, koji je prvi hrvatski Navy strength gin.
Odnedavno je Destilerija Aura na svjetskom natjecanju džinova “World Spirits” osvojila zlatnu medalju za Karbun Gin.
Podsjetimo da osim džina, u Destileriji Aura možete pronaći bogat asortiman likera, rakija, džemova, čokolada vrhunske kvalitete.
Kako nam je uspio džin, provjerite u prilogu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant