Badnjak i Božić su
pred vratima i ako još niste odlučili čime ćete ih zasladiti rješenje je
ponudila vježbačica Centra Miketa, trenutno sretna trudnica Ana Brajdić. Kaže
nam u poruci ovako: bez brašna, maslaca i šećera, a stvarno jako jako fino!
Odobreno by trudnica.
Ovo nije njen
autorski recept već ga je ona prilagodila kako bi u njemu mogli uživati i oni
koji ne vole jako slatke kolače i trude se hraniti zdravo.
Dakle ako smo vas
nagovorili kupite sastojke i napravite ovaj kolač za čiju pripremu nije
potrebno veliko kulinarsko umijeće. Želite li da kolač bude još ukusniji,
prelijte ga čokoladnom glazurom.
Sastojci:
4 veće naribane
jabuke
10 dkg grožđica
2 dcl griza (ili
uobičajena zamjena koju već tko koristi)
2 dcl mljevenih oraha
1 jaje
2 dcl mlijeka (ili
neka zamjena za mlijeko)
1 prašak za pecivo
(ili ekvivalentna doza sode)
0,5 dcl maslinovog
ulja
3 žlice ruma (Ana je
stavila teranino).
Priprema:
Posebno umiješati
suhe, a posebno mokre sastojke, te ih potom sjediniti. Posljednje umiješati
jabuke. Peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Za glazuru na pari otopiti 10 dkg
čokolade i pomiješati s dvije žlice kiselog vrhnja. Preliti preko mlakog
kolača.
Dobar tek i svima
koji nas prate sretan Božić!
Vaš centar Miketa