Uskrs nam je za dva dana te smo odlučili podijeliti s vama recept za tradicionalno uskršnje jelo: pincu.
Pincu kao kraljicu blagdanskog stola pripremili smo uz pomoć Bakin’Mix bread&pizza brašna i Pikovih proizvoda.
U nastavku vam otkrivamo recept za Bakin’Mix Uskršnju pincu:
Vrijeme pripreme: 90 minuta (180 minuta)
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40-50 minuta
SASTOJCI:
- 400g Bakin’ mix Bread&Pizza brašna + 20g za brašniti površinu
- 300 g toplog mlijeka
- 60 g šećer
- 15 g med
- 1 vrećica suhog kvasca
- 70 g vrhnje
- 1 jaje
- 1 žumanjak – za premaz
- korica limuna, naranče
- 0,02 ml rum ili maraschino po izboru
- 100g mekani maslac
- prstohvat soli
PRIPREMA:
1.U veću zdjelu staviti brašno, suhi kvasac, sol, med, šećer
2. Postepeno dodati toplo mlijeko, vrhnje i cijelo jaje te miješati mikserom (koristiti spiralni nastavak), dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Koricu limuna i naranče umiješati s tekućim maslacem, dodati rum i umiješati u tijesto.
4. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu te kratko izmijesiti.
5. Kraći postupak: pustiti da se tijesto diže 40 min. Duži postupak (za prozračnije tijesto): nakon pola sata dizanja, premijesiti tijesto i ostaviti da se diže 1,5h.
6. Prerezati nožem ili škarama tijesto u obliku križa
7. Premazati pincu sa žumanjkom pomiješanog sa malo vrhnja
8. Peći na 170°C, 40 do 50 min. ovisno o jačini pećnice.
Savjet: možete dodati 50 g brašna od badema i dobiti ćete orašasti okus pince.
Ako kojim slučajem nemate vremena pripremiti ju sami, možete kupiti Pik premium pincu! Dostupna je u Piko butigama, Konzumu, Plodinama, Brodokomerc i Gavranović trgovinama.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant