“Ideja Hidden Wine bistroa je imati 6-7 hladnih jela, koja će biti manja da se može više uzeti i dijeliti (naravno, uz to i pristupačnija cijena) i onda obilnije porcije toplih i glavnih jela, da se gosti zadovolje i količinom.
Vinska karta će biti opširna da zadovolji sve goste i ponuda će biti da će se moći uzeti za doma po povoljnijoj cijeni.”
Deni Srdoč je poznati riječki chef, čija jela ćemo uskoro moći probati u Hidden Wine bistrou, koji svoja vrata otvara polovicom travnja u Rijeci.
Svoje prve kulinarske korake započeo je sezonskim radom kod ujaka na Krku, da bi preko splitskog restorana “Peta Četvrtina” došao do posebnog priznanja – prvi je doveo famoznu Michelinovu zvjezdicu na Kvarneru, kao chef Drage di Lovrana.
Osim što je u pripremama oko otvorenja novog bistroa Hidden, u Denijevim jelima i dalje možemo uživati u restoranu “Nebo” u sklopu riječkog hotela Hilton.
Tko je najviše utjecao na njegov stil kuhanja, o izazovima i neuspjesima u poslu, što radi kad ne kuha i mnogo više, otkrio nam je chef Deni Srdoč samo za naš portal!
View this post on Instagram
Tko je Deni Srdoč? Kako bi opisao svoju osobnost u 3 riječi?
Deni Srdoč je osoba koja je vesela i obožava istraživati, a svakako voli svoj privatni život držat privatnim 🙂 Tako da bi tri riječi bile: veseo, radoznao, uporan.
Razveselila nas je novost o otvorenju novog wine bistroa, iza kojeg stojiš upravo ti. Možeš li nam reći ukratko o čemu je riječ, što ćemo moći tamo sve kušati i gdje će se točno u Rijeci nalaziti?
Hidden Wine bistro će biti mjesto sa ukusnom hranom, koja će se odlično slagati uz vina poslužena u restoranu. Ideja je doslovno da se chefovi upute ujutro do Riječke tržnice i uzmu sve što im treba za taj dan.
Ideja je imati 6-7 hladnih jela, koja će biti manja da se može više uzeti i dijeliti (naravno uz to i pristupačnija cijena) i onda obilnije porcije toplih i glavnih jela, da se gosti zadovolje i količinom.
Vinska karta će biti opširna da zadovolji sve goste i ponuda će biti da će se moći uzeti za doma po povoljnijoj cijeni.
Nalazi se na adresi Andrije Medulića 8 gdje su nekada bili Nosh i La Rose.
View this post on Instagram
Od malih nogu si fasciniran kuhanjem i gastronomijom. Međutim, upisao si srednju školu i fakultet koji uopće nemaju veze s time. Kako to?
Istina, išao sam nekim drugim putem ali me nije zadovoljavalo kao gastronomija i to je bio razlog promjene moga puta. Jednostavno kao mlada osoba ne znaš što točno želiš biti i istražuješ gdje se najbolje snalaziš i osjećaš. Bitno je imati tu mogućnost promjene da možeš u konačnici biti sretan sa sobom.
Opiši nam ukratko svoj kulinarski put!
Moji počeci tj. probe da li mi se sviđa kulinarstvo su bili sezonski rad kod uajka na Krku, da bi zatim se išao u Split prekvalificirati i onda odrađivati praksu u tada meni najdražem restoranu “Peta Četvrtina”. Ondje sam proveo dvije i pol godine sve do njenog zatvaranja. Nakon toga slijedi lijepih 6 godina u Draga di Lovrana i sada moja “bebica” Nebo u Rijeci. 🙂
View this post on Instagram
Ima li neki chef koji je posebno utjecao na tvoj stil kuhanja?
Definitivno Azurmendi sa chefom Eneko Atxa je na mene ostavio puno utiska te još ideja Thomasa Kellera i njegov način rada je nešto što me vodi. Kod nas u Hrvatskoj Tvrtko Šakota mi je dobar prijatelj i kolega sa kojim razgovaram o puno toga, tako da mi i to dodatno utječe na stil.
Prvi si doveo famoznu Michelinovu zvjezdicu na Kvarneru, kao chef Drage di Lovrana. Koliko ti znači to priznanje?
To je za nas tada jako puno značilo. Trud koji smo ulagali je bio iznimno velik i s obzirom na manji broj ljudi koji su bili zaposleni svakako i zahtjevno. Ponosan sam na to da sam zajedno sa svojim timom mogao postići to i to definitivno nosim sobom sa velikim ponosom. 🙂
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Kako se nosiš s izazovima i neuspjesima?
Izazove obožavam, a neuspjesi su tu da se vratiš jači. Čovjek treba biti ustrajan u onome što radi i vjerovati.
Što te najviše veseli i pokreće u poslu?
Ljudi sa kojima radim i gosti koji dolaze iskusiti ono što mi radimo. Jednostavno volim sve segmente ovoga posla i uživam u tome.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Kakvu kuhinju najviše voliš?
Ne mogu reći točno da volim neku kuhinju najviše makar bi to vjerojatno bila španjolska kuhinja. Volim restorane s nekim drugačijim pristupom da me iznenade i da uživam u nečemu što još nisam probao.
View this post on Instagram
Koja je po tebi najviše zanemarena namirnica, kad govorimo hrvatskoj kuhinji?
Pretežito korjeni poput pastrnjaka i peršina koji su jako ukusni i može se svašta raditi sa njima.
Što Deni radi kad ne radi?
Uživa u vremenu sa svojom zaručnicom Anom i pokušava nešto sitno napraviti samo za sebe pa makar 1h 😀
View this post on Instagram
Što misliš o našoj gastro sceni?
Mislim da Rijeka ima prostora za poraditi na tome i to je razlog moga otvaranja Hidden Wine bistroa da pridonesem na svoj način. Treba nam što raznolikija ponuda kako bi se moglo privući više ljudi iz različitih razloga.
View this post on Instagram
Daljnji planovi?
Educiranje ljudi, Nebo, Hidden i to je to za sada. 🙂
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram