U najzapadnijoj točki Hrvatske, prekrasnom mjestašcu Savudriji, tik uz netaknutu obalu našeg Jadranskog mora smjestila se Villa Valdepian, raskošno zdanje kao stvoreno za bijeg od svakodnevice.
Villa je izgrađena 1908. godine, prvenstveno kao klimatsko lječilište za djecu koja su bolovala od respiratornih bolesti, ali i sve one koji su znali da će ima blagodati ovoga kraja činiti dobro.
Villa je obnovljena i pretvorena u aparthotel 1998. godine, a 2022. godine novi management renovira Bistro koji od tada djeluje pod nazivom Anna’s Garden i konceptom Modern Istrian Bistro, na čelu sa chefom Markom Gorelom.
Villa Valdepian idealna je oaza za opuštanje te savršen odabir za različite evente, poput vjenčanja, proslava rođendana ili team buildinga.
Villa je otvorena cijele godine i nudi uslugu smještaja s doručkom ili samo uslugu smještaja u apartmanima. Villa nudi 108 ležaja u 23 apartmana različite tipologije, dok je kapacitet Anna’s Gardena 100 osoba na otvorenom ili do 70 osoba u unutrašnjosti Bistroa.
U sklopu Ville možete iznajmiti e-bicikle te se okušati u raznim sportovima na vodi, uz najam kajaka i SUP-ova.
Posebnu pozornost treba posvetiti gastronomskoj ponudi Bistroa koja ne preže pred najhrabrijim odabirima pa sve do tradicionalnih istarskih jela pripremljenih na moderan način. I najveće gurmane oduševit će degustacijski menu koji smo i mi imali priliku isprobati.

sirove kapešante sa sojinim umakom, cvijetom soli i carpacciom od cvjetače

ravioli s nadjevom od rikote i kremom od škampa, preljev od jadranskih kozica, posuto miksom domaćeg svježeg mikrozelenja

poširani file brancina nadjeven sa musom jadranskih kozica i škampa i preljevom (bisque) od jadranskih kozica i škampa te prilogom miješanog povrća na žaru i na kraju dodanom morskom šparogom (Salicornia)

pačja prsa marinirana u medu i tartufima uz miješano povrće sa žara, na kraju garnirano sa svježim istarskim tartufom i svježim mikrozelenjem
Jasmin Kogoj, vlasnik i direktor: “Ideja nam je narasla iz španjolskih tapasa gdje se hrana dijeli na stolu s grupom ljudi, tako da je u pozadini Istrian tapas ideja..”

čokoladna krema, čokoladni ganache s kandiranim voćem i sladoled od čokolade

mascarpone, limunova krema, krema pistacije, miješano kandirano voće i sladoled od limuna
Svi su sastojci sezonski i iz lokalnog uzgoja, pripremljeni prema starim recepturama, pomoću suvremenih pomagala i tehnika te ih možete upariti s nekim od vina iz naše bogate ponude okolnih vinara.
Kombinacija tradicionalnog i modernog, baš kao i sama Villa Valdepian. Spoj iz snova i Vaša sljedeća destinacija.
VILLA VALDEPIAN
Adresa: Svjetioničarska ulica 18, 52475 Savudrija
Telefon: 099 989 9594
Web: https://villavaldepian.com/hr/
Autor: Extravagant
Foto: Viviana Lokmer Šulina