Kako sam obećala, danas kuhamo nešto slano! I opet ćemo biti brzi i efikasni, jer iskreno koja od nas ima vremena za cjelodnevna nakuhavanja (trenutna situacija se ne računa – u karanteni možemo svaki dan kuhati tri puta).
U našoj obitelji svi obožavamo tartufe, često se šalimo kako ne poznamo djecu koja ih toliko vole kao naša. Tamanili bi ih svaki dan da imaju pravo izbora. Možda sam ih i ja voljela kao dijete, ali do dvadeset i neke nisam ni znala da postoje…Bila su to neka druga vremena, nadam se samo da nas korona neće tamo vratiti.
Sjećam se kada me tata prvi put vodio u Istru na tartufe, bila je to ljubav na prvi okus haha, a ta ljubav traje i dan danas. Zato ću sa vama podijeliti jedan od recepata za jelo koje pripremam kada nemam vremena za kuhanje, a i onda kada imam vremena, ali nemam živaca djeci cijeli ručak ponavljati šuti i jedi…jedi…jedi… Ovo jedu bez da pisnu.
Danas ćemo pripremiti fuže s kozicama i Zigante tartufima.
Za pripremu ovog jela potrebno nam je:
Luk tj. kapula
Češnjak
Očišćene kozice
Zigante tartufi i šampinjoni
Salsa
Bijelo vino
Parmezan
Peršin
Na maslinovom ulju zažutimo luk, dodamo češnjak i kuhamo 10tak minuta. Kad je potrebno podlijemo temeljcem. Ja ga napravim od pola povrtne kocke za juhu i 2-3 dcl vode.
Kada luk omekša dodamo očišćene kozice, te pustimo da se prokuhaju nekoliko minuta. Ja obično koristim svježe kozice, ali s obzirom da ne obilazim tržnice i ribarnice u doba korone, ovaj put poslužile su i smrznute iz Lidla.
Dodamo Zigante tartufe i šampinjone, malo salse i podlijemo bijelim vinom.
Pustimo da se kuha još nekoliko minuta. Za to vrijeme skuhamo Zigante istarske fuže.
Dodamo ribani parmezan i peršin, a tko voli može dodati i malo vrhnja za kuhanje. Ja osobno nikad u tjestenine i rižote ne stavljam vrhnje, a isto bude kremasto i ukusno.
Uz ovo preporučujem čašu nekog od odličnih Zigante vina, mi ga ovaj put nismo pili, jer smo ga sredili večer prije.
Želim vam dobar tek!
Pripremila: Maja Uremović