Bili s čokoladom, vanilijom ili raznim voće, muffini su uvijek odličan odabir za brzo i ukusno slatko riješenje. Lorena Mihelčić, slastičarka i edukatorica te vlasnica obrta Daj kolačić, pripremila je mirisne jesenske muffine, prepune primamljivih sastojaka. U toplom ozračju DanKüchen studija na Škurinjama, prepustila se onome što najbolje radi, desertima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
U nastavku pročitajte recept.
MUFFINI S JABUKOM
Crumble od zobenih pahuljica:
50 g tamnog muscovado šećera
50 g maslaca
50 g pšeničnog brašna
25 g zobenih pahuljica
25 g mljevenih lješnjaka ili badema
Sve sastojke pomiješamo dok ne dobijemo zrnatu teksturu, a potom zaledimo kako bi mrvice lakše posuli po muffinima.
Muffini od jabuka i začina:
2 jaja
150 g tamnog muscovado šećera
50 g marmelade od marelice
2 sitno sjeckane jabuke
žličica speculaas začina (ili cimeta)
ribana korica limuna
200 g bijelog brašna
pola praška za pecivo
100 ml suncokretovog ulja
90 ml mlijeka
Jaja izmiksamo sa šećerom dok se ne zapjene, a potom dodamo mlijeko i ulje. Ručno umiješamo sjeckane jabuke, začine, marmeladu te na kraju dodamo prosijano brašno s praškom za pecivo. Kratko izmiješamo dok se ne sjedini.
Odmah punimo kalupe za muffine do 2/3 visine kako se smjesa ne bi izlila tijekom pečenja. Pospemo crumbleom i stavimo u prethodno ugrijanu pećnicu na 170 stupnjeva oko 20 min (ili dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju).
Užitak kuhanja još je posebniji u DanKüchen kuhinjama koje jamče najbolji omjer cijene i kvalitete, a na neke možete ostvariti i popust do 55% te samo kod njih po cijeni obične, dobiti kuhinju s lakiranim frontama. Jedinstveni BLUM okov čini kuhinju funkcionalnijom, a trenutno imaju posebnu ponudu 3 + 1 gratis na Bosch uređaje.
Jedva čekamo i sami isprobati ovaj recept. Nadamo se da ste i vi dobili ideju za sljedeću poslasticu kod kuće. Dobar tek!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant