Restoran Aquila nova je gastro lokacija u centru grada, točnije na Školjiću. Već pri prvom posjetu ostale smo oduševljeni izborom jela, kao i vrlo jedinstvenom i drugačijem pristupu hrani. Iza restorana stoji Rudolf Arnold, koji je znanje stekao u Almi, cijenjenoj i poznatoj talijanskoj kulinarskoj školi.
S obzirom da se jelovnik mijenja ovisno o sezonskim namirnicama, odlučile smo ponovno doći i uživati u “fine diningu”. Što smo ovoga puta probale te što nam se posebno svidjelo u restoranu Aquila, doznajte u nastavku!
ADRIANA
Prvo moram reći – ovaj će me posao uništiti. Nemoguće je toliko dobro jesti i zadržati neku normalnu kilažu. 😀 S druge strane, kaže se – ljudi koji vole jesti, najbolji su ljudi, tako da ću se držati toga. A jesti u nedavno otvorenom restoranu Aquilla bilo je i više nego dobro. Ovo je mjesto potpuno drugačije od većine ostalih u Rijeci. Tu je riječ o fine diningu na jednoj višoj razini koja me potpuno osvojila. Okusi su savršeno izbalansirani i usklađeni s vinom. Probale smo meni u pet slijedova, a sve jedno bolje od drugog – od oslića, preko tortelina i ramsteka, do savršenog rižota i neodoljivog deserta.
Ako baš moram izdvojiti, moj favorit je bio ramstek s kapulom, pireom i demiglace umakom, a posebna pohvala ide za čokoladni desert s home made sladoledom od vanilije. Fantazija. Zaista.
MARINA
Drago mi je da se u Rijeci otvorilo ovako posebno gastro mjesto. Moram primijetiti da u centru grada nema baš mnogo restorana visoke kuhinje, poput ove u restoranu Aquila. Kao što su kolegice spomenule, hrana je izvrsna; kako okusom, tako i vizualnim dojmom što mi je vrlo važno.
Od pet slijedova koje nam je ondje pripremio chef i vlasnik Rudolf Arnold, posebno bih istaknula upravo tzv. “mozaik oslića”, rižoto s gljivama i cremeux od čokolade s domaćim sladoledom od vanilije.
Bila je to prava gastro raspsodija za moje nepce te se veselim ponovnom dolasku u restoran Aquila!
MAJA
Kada je hrana u pitanju uvijek sam prva. Volim dobro jesti i piti, a dobar ručak ili večera visoko su na ljestvici mojih prioriteta. Zato me je jako razveselila vijest da je na Školjiću otvoren restoran Aquila. Vlasnik i glavni kuhar je Rudolf Arnold koji je dugi niz godina radio kao chef u inozemnim restoranima.
Nedavno se odlučio vratiti i u rodnom gradu prezentirati svoju viziju moderne kuhinje. Ono što je nama pripremio doista je bilo fantastično. Od mozaika od oslića, najmekšeg ramsteka do brojnih drugih jela koja su stizala u slijedovima – sve je bilo vrhunski. Ne smijem zaboraviti spomenuti da su jela osim što su ukusna i izuzetno vizualno privlačna, te ukoliko nekoga želite impresionirati ručkom ili večerom odabir restorana Aquila bit će pun pogodak.
Uz vrhunska vina i izuzetne zalogaje naš se ručak od planiranih sat vremena odužio na više od tri – što je samo dokaz da je restoran Aquila mjesto u kojem se doista ugodno osjećate i u kojem vrijeme leti.
Veseli me da su Riječani prepoznali ovaj koncept, te vjerujem kako će Aquila postati još jedno mjesto u gradu na koje se gosti uvijek iznova vraćaju.
Restoran Aquila priprema i poseban meni povodom Valentinova.
MENI 1
Rižoto s gljivama
Ramstek, krumpir fondant
Cremeux čokolada
– cijena: 190,00kn
MENI 2
Špageti s vongolama i dagnjama
Brancin s blitvom i krumpirom
Semifredo vanilija
– cijena: 180,00kn
MENI 3
Tagliatelle s kozicama
Svinjska vratina s kupusom i graškom
Sladoled
– cijena: 150,00kn
Vjerujemo da će vas jela nove gastro oaze u Rijeci osvojiti na prvi pogled odnosno zalogaj!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant