Jesen je primamljiva, posebno kada je na tanjuru. U to smo se najbolje uvjerili u restoran i lounge baru Faro u Dramlju, koji nas je odveo na posebno gastro putovanje; od južne Amerike preko Europe, pa sve do Azije.
Koja smo jela isprobale i koja kuhinja nam se najviše svidjela, doznajte u novim recenzijama!
MAJA
Baš sam prije nekoliko dana pomislila u sebi kako me više ništa u restoranima ne može impresionirati. Sve sam već probala, uvijek se vrte iste stvari i doista mi već dugo nešto nije stvarno bilo wooow. Kako te život uvijek demantira kada se najmanje nadaš tako sam i ja ostala paf isprobavši nekoliko jela iz novog menija restorana i bara Faro iz Dramlja. Prošlog vikenda ondje su krenuli dani svjetskih kuhinja, te ćemo tako narednih tjedana moći uživati u specijalitetima iz Japana, Turske, Perua, Tajlanda, Francuske…
Isprobali smo različita jela, a moj je favorit tajlandski pileći curry…od prezentacije do okusa, jelo je doista fantastično…a mislila sam da uopće ne volim curry. Faro doista pomiče granice i moja je preporuka da ih posjetite što prije. S obzirom da su upravo u tijeku dani japanske kuhinje mogu samo reći – vidimo se u Faru!
ADRIANA
Najsretnija sam kad putujem, a u Faru su nas poveli na jedno zanimljivo gastro putovanje. Kroz nekoliko različitih tanjura prošetali smo Peruom, Francuskom, Turskom, Tajlandom i Japanom, a sve je bilo toliko ukusno da sam doslovno ostala bez teksta. Kako mi se Peru već dugo nalazi na vrhu putničke bucket liste, s nestrpljenjem sam čekala njihove specijalitete i moram reći – fantastični su. Favorit večeri su mi bili upravo peruanska tuna ceviche i chilli fažol, a njima uz bok smjestio se tajlandska curry piletina. Osim što izgleda fenomenalno, ovo jelo je savršen spoj svih okusa.
Upravo taj miks začina i okusa u svim jelima koje smo isprobali je pogođen na pravi način. Vidi se da kuhari ništa ne prepuštaju slučaju i da točno znaju što rade, što s obzirom na njihovo internacionalno iskustvo ne čudi.
MARINA
Više puta sam se uvjerila kako je najbolja i najraznovrsnija hrana upravo u Faro baru. Jedva sam čekala doznati i isprobati što su nam novoga pripremili u kuhinji i jednostavno sam se oduševila.
S obzirom da nisam sigurna hoće li me put tako skoro odvesti do dalekog Perua ili Japana, ovo mi je bila idealna prilika da isprobam neke njihove specijalitete. Tuna ceviche, grah sa čilijem i grillani lungić na mango salsi su jela peruanske kuhinje, koja su me odmah “kupila”. Toliko različitih okusa i začina unutar jednog jela, koja su tako savršeno balansirana… Znači wow!
Ne smijem zaboraviti spomenuti prefine rolice od tikvica sa sirom iz turske gastronomije, koji su bili za prste polizati!
U tijeku su dani japanske kuhinje, koji traju još do kraja tjedna. Nemojte propustiti priliku posjetiti Faro i isprobati ostale specijalitete iz cijeloga svijeta.
Jesen u Faro baru traje do prvog dana zime, a svjetske kuhinje izmjenjivat će se svaka 2 tjedna. Delicije sa svih strana svijeta možete isprobati od četvrtka do nedjelje, uz prethodnu najavu i rezervaciju stola.
Vidimo se u restoranu Faro bar u Dramlju!
LOUNGE & RESTAURANT FARO BAR
Adresa: Gajevo šetalište 50, Dramalj
Kontakt: +385 98 224 518, +385 99 333 7555
E-mail: marketing@faro-bar.com
Web stranica: http://www.faro-bar.com/
Facebook: Faro Bar
Instagram: @faro.bar
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant