Maškare su zavladale gradom te je idealno vrijeme za pripremanje krafni! Najbolji recept za njih otkrila nam je Petra Dragojlović iz Babushke, prve zanatske pekare u Rijeci.
Ovoga puta odlučili smo krafne napuniti Bonne Maman džemom od marelice iz Nikasa.
Što je sve potrebno za savršene krafne, provjerite u nastavku!
KRAFNICE BY BABUSHKA
Sastojci:
- 180g glatkog brašna
- 0,5l ulja
- 25g šećera
- 8g svježeg kvasca
- 45g maslaca
- 2 jaja
- korica naranče
- Bonne Maman džem od marelica
Priprema:
Sve sastojke osim maslaca staviti u zdjelu miksera sa nastavkom za tijesto te miješati dok se ne sjedine . Kada je smjesa povezana, pustiti pola sata da se odmori.
Ponovno upaliti mikser i postepeno dodavati maslac kockicu po kockicu, miksati dok se gluten u potpunosti ne razvije te se mora odvajati od stijenki miksera.
Dizati oko sat vremena na sobnoj temperaturi,pa preklopiti rubove prema sredini,te premijestiti u frižider na hladnu fermentaciju preko noći.
Ujutro tijesto porcionirati po 40g, oblikovati loptice, dobro ih zategnuti te pustiti da se dižu. Kada se udvostruče volumeni, pržiti u prethodno zagrijanom ulju na 165°C par minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Po želji uvaljati u kristal šećer, koji smo pomiješali sa cimetom te puniti Bonne Maman džemom od marelica.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant