Rižoto nam je jako drago jelo i volimo ga na sve načine. Ali volimo i kada nas iznenade drugim namirnicama koje se koriste umjesto riže. Naš je novi Extravagant chef, Kristian Kozmić, odabrao heljdu, vrlo dragi sastojak brojnih kuhara.
Pripremio ju je u uvijek ugodnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama. Njegov će vas heljdoto ugrijati i zaintrigirati, a možda i potaknuti da još više istražite ovu zanimljivu namirnicu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
HELJDOTO (rižoto od heljde)
heljda
mladi luk
svinjski lungić
češnjak
sol
crveni papar
ulje
temeljac
maslac
Heljdu skuhamo do pola i ostavimo sa strane. Na masnoći popržimo lungić kojeg smo narezali na željeni oblik (kockice) te ubacimo mladi luk i češnjak. Pustimo da lagano krčka uz dodavanje temeljca. Začinimo i dodamo crveni papar te sjedinimo s heljdom i na kraju umiješamo maslac i parmezan.
Kristian Kozmić poznati je opatijski chef s riječkom adresom, glavni chef restorana More u Kostreni i autor dvije uspješne kuharice, Primorski pijat i Primorski pijat 2. Uživa u istraživanju hrane i pripremanju raznovrsnih kulinarskih delicija koje drage volje dijeli s onima koje pokreće ista strast!
DanKüchen uz izvrsnu ponudu uvijek ima i odlične akcije, a trenutno je prava prilika za nabavu Bosch proizvoda čija je bijela tehnika (pećnica, ploča za kuhanje, perilica posuđa, hladnjak) na posebnoj ponudi. Odaberite svoj Bosch set, najjeftiniji na tržištu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Budite inventivni, eksperimentirajte u kuhinji, isprobavajte razne namirnice i uživajte u pripremljenome. Dobar tek!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant