Drobljenac od jabuke ili “apple crumble” poslastica koju je jednostavno napraviti, a jako je ukusna. Sve što vam je potrebno za ovaj desert je:
4 jabuke
4 žlice smeđeg šećera
malo maslaca
sok od jedna naranče
1 žličica cimeta
Za koricu:
2 žlice maslaca
1/2 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice brašna
1/2 šalice sjeckanih badema, lješnjaka ili pistacija
Potrebno je oguliti jabuke i narezati na četvrtina. Keramički kalup premazati maslacem. Narančin sok pomiješati s cimetom i šećerom i njime preliti jabuke. Rasporediti jabuke u kalup i peći pokrivene folijom na 180 Celzijevih stupnjeva 20-ak minuta. U međuvremenu napravite tijesto za koricu – pomiješajte brašno, šećer, maslac i grubo sjeckane bademe ili oraščiće. Tijesto mora biti grubo i kad su jabuke gotove namrvite ga ravnomjerno preko njih. Vratite u pećnicu na još 20 minuta dok korica ne porumeni.
Možete jesti odmah kad se malo ohladi, a možete dodati i sladoled od vanilije i dobit ćete toplo hladni desert.
Dobar tek!
*Recept je preuzet iz časopisa Dobra hrana i malo je izmijenjen.
Autor: V.Š.