Restoran Nebo u hotelu Hilton mjesto je koje plijeni svojim kulinarskim specijalitetima i gastro idejama! Početkom veljače gosti ovog restorana uživali su u fuziji najboljih lokalnih tradicionalnih jela i kozmopolitskog pristupa.
Deni Srdoč, najmlađi i najuspješniji hrvatski chef, sa svojim je timom ugostio jednog od najboljih – chefa Giannija Tarabinija koji je za svoj virtuozni rad u restoranu La Presef podno Alpa na sjeveru Italilje nedavno nagrađen crvenom i zelenom Michelin zvjezdicom.
Ova su dva velikana udružila snage, a ova iznimna kombinacija talijanske i hrvatske kulinarske izvrsnosti rezultirala je originalnim jelovnikom od ukupno četiri slijeda i desertom. Bio je to najljepši spoj kulinarskih i lokalnih tradicija dvaju zemalja i visokokvalitetnih sastojaka.
Oba chefa svoju ljubav i strast prema kuhanju duguju bakama koje su im bile velika inspiracija. Stil kuhanja Denija Srdoča spoj je modernog s tradicionalnim elementima potkrijepljenim talijansko francuskim utjecajem te mu je, kao i Tarabiniju, osnovni izvor inspiracije mediteransko naslijeđe.
Tarabini stvara kulinarske fantazije u samom srcu Agroturizma La Fiorida u Italiji gdje se kultura kuhanja prenosila s generacije na generaciju te i danas predstavlja održivost i oblikom i sadržajem.
Ovaj je izniman kulinarski događaj oduševio brojne goste restorana Nebo, a mi se nadamo da će ih biti sve više!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: PR