Food influencerica @hungry_anja došla je na ideju pripreme rižota koristeći sipu i mladi špinat.
Više o sastojcima i pripremi finog jela, doznajte u nastavku!
View this post on Instagram
ZELENI RIŽOTO OD SIPE (za 4 do 5 osoba)
Sastojci:
500g očišćene i narezane sipe
500 ml ribljeg temeljca + otprilike ista količina vode
50g neslanog maslaca
1 veća glavica luka (sitno nasjeckana)
2 režnja češnjaka
350g riže za rižota
200ml suhog bijelog vina
3 jušne žlice maslinovog ulja i još malo za posluživanje limuna
150g opranog mladog špinata (može i zamrznuti)
1 jušna žlica creme fraichea ili mascarponea
2 šake svježe naribanog parmezana
Priprema:
Zagrijte 3 jušne žlice maslinovog ulja u tavi s debelim dnom na srednje jakoj vatri. Pirjajte nasjeckani luk 5 do 6 minuta ili dok ne smekša, ali ne toliko da bi izgubio boju.
Dodajte sipu, pokrijte poklopcem i pustite da kuha na laganoj vatri 20 do 25 minuta. Dodajte češnjak i rižu te kuhajte, miješajući da se riža pomiješa, jednu minutu.
Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 minute, neprestano miješajući, ili dok ne ispari.
Špinat usitnite u multipraktiku s malo vode ili ga sitno nasjeckajte nožem. Dodajte ga u rižoto.
Počnite dodavati temeljac, jednu po jednu kutlaču, miješajući kako bi jelo upilo temeljac, prije dodavanja sljedeće kutlače. Kad ulijete sav temeljac, nastavite s vrućom vodom.
Kuhajte neprestano miješajući oko 25 minuta ili dok riža ne postane al dente – to će ovisiti o vrsti riže i temperaturi na kojoj kuhate. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu. Isključite plamenik i dodajte maslac, jušnu žlicu creme fraichea ili mascarponea (može i mileram), šaku ili dvije svježe naribanog parmezana, limunov sok prema vlastitom ukusu i malo limunove korice.
View this post on Instagram
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Instagram