Sočan, mekan, jednostavan za pripremiti, a pritom zdrav. Tako bismo mogli opisati današnji recept za muffin, koji nam otkriva gastro blogerica Adrijana Bručić, poznata pod pseudonimom Bezglutenska radost. Njezine recept kako slanih, tako i slatkih jela osim na blogu, možete pratiti i na njezinom Instagram profilu.
Adrijana je upravo zahvaljujući celijakiji koju ima, otkrila veliku strast prema kuhanju. Stoga vam donosimo njezin bezglutenski recept za muffine s mozzarellom!
MUFFINI S MOZZARELLOM
Sastojci:
- 260 g MIX B brašna, Schar
- 2 jaja
- 100 g naribane mozzarelle
- 400 g grčkog jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 čajna žličica soli
Priprema:
U veću zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo te sol pa dodajte jaja, jogurt, naribanu mozzarellu i komadiće slanine ako želite. Sve dobro izmiješati da se smjesa poveže.
Moj kalup za muffine je veći pa sam dobila šest muffina nisam ga morala obložiti papirnatim košaricama za muffine jer je silikonski samo sam ga lagano premazala s uljem da se ne zaljepe.
Peći na 180 stupnjeva, 20 do 25 min.
Pred kraj možete posipati muffine s mozzarellom te ih kratko vratiti u pećnicu da se sir rastopi.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Bezglutenska radost