Kantrida, konoba ‘Ribica’. Vrhunska hrana i vrhunska vina, fantastični ambijent i atmosfera čistog, pozitivnog hedonizma, spajanje ljudi kroz ljubav prema dobrom životu i… Otvaranje novih poslovnih horizonata.
Bio je to: drugi gastro-enološki event. Wine & Dine Experience! Dokaz da ništa ne može zaustaviti jednu sjajnu ideju. Wine & Dine je već – tradicija.
Idejni začetnik i organizator: Željko Donadić.
– Imamo sreću i čast da je došao gospodin Boris Šuljić, unatoč tome što se sezona već uveliko zahuktala i što je njegov glasoviti Boškinac prepun gostiju, a sam Boris pun obveza. Ja sam uvjeren da prerastamo u jednu divnu tradiciju i brand, ne samo Rijeke i Kvarnera nego: hrvatski brand – kaže Donadić.
Koncept se dorađuje, mijenja, svaki se put gostima i poslovnim partnerima nudi nešto novo. Bolje.
– Moj dragi prijatelj Robert Barbalić i ja, vlasnik ove divne konobe Ribica, zajedno organiziramo Wine & Dine, uz vrhunska jela koja priprema sjajni chef Vladimir Mohorić te, ovoga puta, i uz vrhunska vina Borisa Šuljića iz Boškinca. Ljubav prema životu i spajanje ljudi kroz užitak mediteranskih vina i kuhinje. To je Wine & Dine Experience – rekao nam je Željko Donadić.
Nazočnost ugostitelja i vinara renomea jednog Borisa Šuljića iz glasovitog Boškinca sama je po sebi jasna ilustracija značaja koji je Wine & Dine Experience dostigao u samo mjesec dana.
A gospodin Šuljić, kao svi nazočni… Oduševljen i kulturom vina i stola na Wine & Dineu i društvom i ozračjem. I Boškinac i Wine & Dine nastali su na: bijegu od konfekcije, na posebnosti i – vrhunskoj kvaliteti.
– Jako mi je drago da sam na poziv mojih prijatelja Željka i Robija došao u ovu sjajnu konobu ‘Ribica’ na Kantridi i da mogu predstaviti neka naša vina. Šest vina iz Novalje – priča Šuljić i pojašnjava:
– Pjenušac Viaz pa Viaz rose, uz rižoto od kozica pili smo Grand Cuvee pa zaboravljenu dalmatinsku sortu Lasina te i naš Boškinac crni iz 2016. i prošek. Sve uz vrhunsku hranu koju je pripremio meštar od kuhinje Vlado Mohorić.
Našlo se vremena unatoč silnim obvezama doći do Kantride na Wine & Dine.
– Stojim iza načela da dobri i kvalitetni koncepti moraju biti podržani od ljudi koji u njih vjeruju i koji znaju prepoznati kvalitetu. Ja sam usred šume otvorio Boškinac. Kao bijeg od konfekcije iza kojeg je naporni i dugoročni rad, više od 25 godina. Danas nam dolaze ljudi iz cijelog svijeta i jedu degustacijske menije od 12 slijedova. I zadržavamo strast u ono što radimo i vjeru u ono što nudimo. A to nije konzumeristički i instant dostupno, to nije konfekcija nego posebnost i vrhunska kvaliteta – rekao je Boris Šuljić.
U konobi Ribica uživao je i glasoviti riječki liječnik, prof. dr. sc Davor Štimac. Mediteranska kuhinja je, kaže profesor: i užitak i – zdravlje.
– Divni ljetni dan, vrhunska hrana i ono najvažnije, vrhunski ljudi. Ne jesti puno nego kvalitetno, a kvalitetna hrana i vino su: dug život. Mediteranska hrana je najprihvatljivija u svijetu, a mi ju na žalost ne njegujemo dovoljno jer je globalizacija učinila svoje. A bitno je da vratimo tu vlastitu tradiciju koju je svijet prepoznao više nego mi. Kroz uživanje možeo produžiti vlastiti život! – rekao nam je profesor Štimac.
Vlasnik konobe ‘Ribica’ i organizator Wine & Dine Experiencea, Robert Barbalić… Presretan. Konoba i terasa puni dragih ljudi, prijatelja. I samo zadovoljna, sretna lica. Užitak u vinima Boškinac i kuhinji šefa Vladimira Mohorića.
Drugi Wine & Dine ponudio je novi menu, nova vina, nove gušte i poznanstva i otišao – još razinu više.
– Ovaj put smo kombinirali malo meso, malu ribu i vrhunska vina iz Vinarije i Hotela Boškinac. I novi krug ljudi. Ne mogu se svi skupiti u jednom eventu, a Wine & Dine Experience je događaj na koji ogroman broj ljudi želi doći. Privatnici, zubari, odvjetnici, liječnici, profesori, suci… Ponosni smo što im možemo ponuditi jedan užitak ovako čudesnih vina i spektakularni spoj tradicionalne i moderne kuhinje našeg sjajnog chefa Mohorića – rekao je Robert Barbalić.
Wine & Dine je divna, a postaje i tradicionalna priča. Sljedeći susret zakazan je u listopadu. Uživali smo u svibnju i lipnju, za tri mjeseca ponovo se vidimo na Kantridi, na fantastičnom Wine & Dine Experienceu u Restaurantu i konobi ‘Ribica’.
Više pogledajte u videu:
Autor: Extravagant
Foto: press