Jučer smo posjetili Kastav, točnije Forticu gdje nas je dočekao Caffè Diemme Captain’s brunch. Ondje smo uživali u fantastičnom pogledu na Kvarner, ali i u zanimljivim delicijama s okusima kave.
“Imali ste priliku doživjeti kavu na poseban način. Riječ je o Caffè Diemme, novoj kavi na tržištu Nikasa, tvrtke koja nudi prehrambene proizvode renomiranih brendova iz Europe, Amerike i Azije. Tako smo Vam ovdje danas pripremili delicije s kavom. Prezentirali smo kavu na standardan način uz sve moguće napitke koje možete okusiti od kave uz koktele. Ovoga puta smo htjeli približiti posjetiteljima kavu kao namirnicu, koja se može upotrijebiti u gastronomiji na više različitih načina.” – Nina Denona, Nikas
“Kastav je poznat po mnogim manifestacijama raznih vrsta. Drago mi je što je Nikas odabrao upravo Kastav za jedan ovako lijepi i “chill” event. Voljeli bismo da ovakvih događanja bude još i više.” Saša Brusić, direktor Turističke zajednice grada Kastva
Biftek mariniran u kavi na bruschetti, rižoto od šumskih gljiva s kremom od kave, sladoled od espressa sa zrncima kave i kakaa, Fortica koktel od orahovca, kave i slatkog vrhnja, Torpedo koktel od gina Torpedo 51, likera Fiumanka i kave… Samo su neke kombinacije okusa, koji su gosti imali priliku degustirati uz vrhunsku arabica kavu iz dalekih zemalja.
Delicije obogaćene kavom Diemme uz glazbenu pratnju Zvjezdana Ružića, nisu propustila poznata lica poput Slađane Ostić, Mie Konjuh, Mie Negovetić, Doris Vlah, Filipe Sorko, Alis Marić i drugih.
Ovom prilikom donosimo i jedan novitet: Nikas u ovoj sezoni ulazi u našu priču, kroz popularnu rubriku Extravagant chef. Prvi gosti novog izdanja bit će poznati pjevači Eni Jurišić i Damir Kedžo.
Veselimo se svakom novom druženju s Nikasom; kako na eventima, tako i u našoj Extravagant kuhinji!
Autor: Extravagant
Foto: press