Čobanac kuhan na otvorenom, tradicionalna slavonska pogača, kulen od kojeg rastu zazubice, svježi čvarci, kuhana domaća šljivovica, kuhano vino i vrući zimski kokteli, tek su neki od uzbudljivih detalja koji su pretvorili prvi Šokački Advent u Zagrebu u događanje koje izaziva znatiželju. Zvuk tamburice Slavonskih lola, prošarao je hladni zimski zrak i utoplio publiku koja je plesala na otvorenju ove jedinstvene adventske lokacije koja je oživjela Buzin.
U ovakvoj atmosferi, ljubitelji slavonskog šarma, moći će uživati svakog petka i subote do Badnjaka, 24. prosinca. Program je osmišljen kako bi povezao ljude kroz glazbu, okuse i mirise koji odražavaju bogatu tradiciju Slavonije.
Posjetitelji koji obožavaju slavonske tamburice, slavonsku hranu i opuštenu atmosferu, posebno su oduševljeni cooking showom izrade čvaraka gdje mogu uživo pratiti cijeli proces nastanka ove slavonske delicije i to u ambijentu koji podsjeća na slavonski kirvaj; s puno slame, simbolike i topline koja podiže raspoloženje.
Direktor Hotela Aristos, u čijem se dvorištu i održava ova vesela manifestacija, Bojan Jurić, naglašava važnost ovakvih projekata u promicanju hrvatske gastronomske i kulturne baštine: „Pokušavamo što više promovirati gastronomsku scenu Hrvatske. Smatramo da zaista imamo kvalitetne proizvode i da je to često zapostavljeno. Zato smo se odlučili unutar hotela Aristos, a pogotovo Cortes Cluba, raditi sa što više domaćih proizvoda i priuštiti ljudima zabavu i doživljaj koji budi sva čula. Dobrodošli su gosti iz svih krajeva Hrvatske i šire da vide kako se tradicionalno raskošno veseli u doba došašća.“
Pozivamo sve ljubitelje dobre hrane, glazbe i istinskog blagdanskog duha da se pridruže ovom Adventu, svakog petka i subote od 16 sati te iskuse jedinstvenu atmosferu uz bogat glazbeni program s posebnim koncertima domaćih izvođača poput Šime Jovanovca, Klape Kampanel i tamburaškog sastava Druga Strana. Ovoga petka na programu je Berde Band.
Vidimo se na Šokačkom Adventu!
Autor: PR
Foto: PR