Započinje nova sezona Extravagant chefa, u kojoj kuhamo uz Nikas proizvode. I dalje pripremamo jela u Dankuchen studiju na Škurinjama, a prva gošća nam je riječka glazbenica Eni Jurišić.
U ovom mjesecu riža je glavna namirnica, te nam je Eni otkrila slastan recept za jesenski rižoto s bukovačama i gorgonzolom. Za ovo jelo smo koristili Riso Scotti Arborio rižu, koja se najčešće koristi kod pripreme rižota ili kao prilog glavnom jelu.
Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Dankuchen studijom na Škurinjama, veselimo se novim jelima uz pomoć Nikasa, iza kojeg stoje vrhunski prehrambeni proizvodi renomiranih brandova iz Europe, Amerike i Azije!
JESENSKI RIŽOTO S GORGONZOLOM I BUKOVAČAMA
Sastojci:
– Riso Scotti Arborio
– bukovače
– gorgonzola
– vino
– parmezan
– luk
Priprema:
Popržiti luk na ulju i ubaciti narezane bukovače. Nakon nekoliko minuta ubaciti Riso Scotti Arborio i miješati uz dodavanje temeljca.
Pri kraju dodati gorgonzolu narezanu na komadiće i parmezan.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant