Zadnjih tjedana glavna zvijezda naše Dankuchen kuhinje bila je poznata Riso Scotti – Venere aromatična crna riža.
Uz jedinstveni okus, svestranost ove riže čini je idealnom za predjela, priloge i cjelovite obroke. Mi vam donosimo nekoliko ideja za jela upravo s ovom posebnom rižom!
1. AROMATIČNA SALATA S TUNOM I INĆUNIMA
Uz specijalistu za kavu i kuhara amatera Domagoja Trusića, Venere rižu smo koristili za aromatičnu salatu s tunom i inćunima – brzo, jednostavno, hranjivo i prefino!
2. TUNA POKE BOWL
Drugo jelo koje ima našu apsolutnu preporuku je Tuna poke bowl po receptu glazbenika Antonija Krištofića. Ovo jelo će vas osvojiti na prvu!
3. SUSHI S VENERE RIŽOM
S Venere rižom radili smo i sushi, koji u ovoj varijanti postaje hranjiviji i zanimljiviji.
Venere riža je riža cjelovitog zrna, koja svakodnevnim jelima daje poseban touch. Prema legendi crnu rižu od koje potječe Venere, slavili su stari kineski carevi zbog svojih nutritivnih i afrodizijačkih svojstava. Otuda dolazi i naziv tzv. “zabranjene” riže.
Ova riža smatra se dragocjenom hranom, ne samo zbog boje, već i zbog nutritivnog bogatstva proteinima, mineralima, solima i antioksidansima.
Uz pripremu jela s Venere rižom u najkvalitetnoj kuhinji Dankuchen studija na Škurinjama, savršeno su se uklopila Franković vina.
Venere riža je za nas broj jedan!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant