Za kišne jesenske dane najviše godi juha. Posebno ako se jelu nalazi kraljica jeseni – bundeva.
Ovoga puta otkrivamo recept za spicy juhu od mrkve i bundeve, koja će vas sigurno fino ugrijati. Recept smo doznali na Instagram profilu @bio_by_barbara.
Sastojci:
-3 veće mrkve
-1/2 butternut tikve
-Korijen peršina
-List peršina
-1 luk
-2-3 zrna češnjaka
-Komadić đumbira
-1 povrtna kocka
-1 žličica kurkume u prahu
-1/2 žličice dimljene paprike
-1 žlica koncentrata rajčice
-Maslinovo ulje
-Sol & papar (po želji)
-Voda ili povrtni temeljac
Postupak:
Luk narežite na kockice i popržite na ulju, zatim dodajte narezanu mrkvu, bundevu, korijen peršina i češnjak i pržite oko 5 minuta. Dodajte sve ostale sastojke (začine, list peršina, đumbir i koncentrat rajčice), promiješajte, dodajte vodu i poklopite. Neka se kuha 25 min dok sve ne omekša. Kad je povrće omekšalo prebacite sve u bledner i izmiksajte u krem juhu.
Prebacite u zdjelicu i poslužite za prženim kockicama kruha, maslinovim uljem i prženim sjemenkama sezama (ili Gomashio s algama ako imate) 🥰
Dobar tek!
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram