Jedno od najdražih jela azijske kuhinje svakako je sushi. A da bi sushi bio fantastičan, potrebne su kvalitetne namirnice poput riže.
Ovoga puta smo u Dankuchen studiju na Škurinjama naučili raditi sushi uz Nikas Scotti Venere rižu.
Na radionici u organizaciji Nikasa, okupili su se ljubitelji ove popularne japanske delicije.
“Pozvali smo ugostitelje iz Primorsko-goranske i Istarske županije, kako bismo im prezentirali jednu od mogućih priprema Venere riže u sushi jelima, odnosno rolicama. Odazvali su se veliki hotelski lanci na ovu radionicu i primjećujemo odlične reakcije. Vjerujem da ćemo uskoro moći vidjeti u našim krajevima sushi upravo s Venere rižom iz Nikasa.” – Hrvoje Škevin, voditelj prodaje Nikas
U izradi sushija koristili su se i ostali visokokvalitetni Nikasovi proizvodi poput rižinog octa, Nori alge, soja umaka, sriracha umaka, štapića za jelo i drugih.
Cijelu priču oko izrade najboljeg sushija uz Scotti Venere integralnu crnu rižu najbolje nam je prezentirao mladi sushi majstor iz Zagreba – Mladen Križanović.
“Ono što je različito u odnosu na klasičnu sushi rižu je što je Venere riža vibrantne ljubičaste boje istančanog orašastog mirisa i okusa. Riječ je o najhranjivijoj i najzdravijoj riži na svijetu upravo zbog pigmenta antocianina. Njega možete pronaći borovnicama i patlidžanu i jedan je od najjačih antioksidansa na svijetu.” – Mladen Križanović, sushi majstor
Nikasova sushi radionica okupila je poznate chefove iz Primorsko goranske i Istarske županije.
Scotti Venere riža je odlična. Sviđa mi se što je puno hranjivija nego obična riža. Okusom odskače u jednoj noti, u kojoj se izražava umami okus, što mi je fantastično!” – Manuel Mijić, Boutique hotel Monte Mulini
“Potpuno je drugačiji i novi okus crne Venere riže zbog svojih orašastih nota. Super se povezuje s običnom rižom unutar sushija i odličnog je okusa.” – Filip Sočković, Nami Sushi Restaurant
Scotti Venere je aromatična crna riža koja je poznatim sushi okusima, čini se, dodala novu dimenziju.
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant