Kada razmišljamo o kuhinji možemo sa sigurnošću reći da svi imate neke divne uspomene. Miris nonine šalše, friško pečenog kruha i mirisa božićnih kolačića, svaki od njih nas vraća u neki naš sretan trenutak.
Bili vi samac, obitelj mala ili velika svi koji vole kuhati imaju isti san: velika kuhinja po mjeri. Mi iz Stance možemo vam pomoći da imate kuhinja po vašoj mjeri u kojoj ćete kuhati za svoje prijatelje i obitelj, ugostiti ih oko šanka ili stola i opušteno se podružiti. Situacija i novo normalno u kojem se nalazimo utjecala je na sve sfere našeg života pa smo tako večere u restoranima zamijenili druženjima u kućnoj atmosferi, uz dobre zalogaje koje s guštom pripremamo jer znamo da nijedno druženje nije potpuno bez fine i ukusne hrane. Natalia i Tomislav bračni su par koji stoji iza brenda Studio Stanca – on je vrhunski majstor i virtuoz u izradi kuhinja, a ona je majstorica organizacije i dizajna. Njihov omiljeni hobi je kuhanje u kuhinji vlastite proizvodnje!
Vrijeme provedeno kod kuće mnogi od nas iskoristili su za učenje nekih novih stvari i vještina, a jedna od najučestaliji bilo je upravo kuhanje te isprobavanje novih jela i recepata. Brojni slavni chefovi su na društvenim mrežama gotovo svakodnevno kuhali, objavljivali recepte i demonstrirali nam kako određeno jelo možemo napraviti sami. Pojavljivali su se razni food trendovi koje smo isprobavali, a čak su i oni koji se do tada nisu vidjeli u kuhinji, otkrili u sebi tu novu strast poput Tomislava koji je postao pravi majstor u izradi pašte koja je naravno njegovo omiljeno jelo.
Često kuhanje kod kuće nešto je s čime smo nastavili i nakon što su se stvari počele vraćati u normalu. I dok nam poslovne i druge obaveze preko tjedna možda ne ostavljaju dovoljno slobodnog vremena, važna nam je brzina pripreme, praktičnost i jednostavnost, no shvatili smo da ne moramo biti vrhunski kuhari da bismo uživali u pripremanju jela kod kuće. Potraga za novim kulinarskim vještinama, novim okusima i načinima pripreme hrane postao je trend u kojem uživamo.
Brza i jednostavna jela ono su što biramo za svaki dan kažu nam iz Stance i upravo će takva dva recepta podijeliti s nama.
Linguini by Tomislav
300 g brašna, 2 jaja i žličica soli
Brašno postavite na hrpicu i napravite udubljenje u sredini .U sredinu stavite jaja i žličicu soli. Polako miješajte sve dok ne dobijete gustu, gustu masu. Tek sad zaposlite prste i ruke te nastavite umješavati kao što ste ranije s vilicom. Ako vam se čini presuho dodajte malo hladne vode, ako vam je premekano dodajte brašna. Na kraju je bitno da tijesto dobro umijesite dok ne postane glatko i žilavo, a opet mekano. Pustite da odstoji 10-15 min. na sobnoj temperaturi. Kada je odstajalo podijelite ga u 4 komada. Mašinu lagano pobrašnite i svaki komad oblikujte u trokut kako bi vam vrh trokuta lakše ušao u mašinu. Provucite nekoliko puta kroz mašinu i na kraju kroz nastavak za Linguine. Stavite paštu da se malo prosuši prije kuhanja
Zagrijte vodu, posolite po želji i prokuhajte sviježu paštu par minuta.
P.s. Ako ste u žurbi možete iskoristiti i kupovnu paštu!
Linguini s kobasicama i cherry rajčicama by Natalija
Na maslinovom ulju popecite na tanko nasjeckanu dimljenu kobasicu i par listića češnjaka. Dodajte chery narezan na komadiće, sol, papar po želji, nakon par min ubacite kuhane linguine s malo vode od tjestenine. Ugasite vatru, dodajte žlicu parmezana i kockicu maslaca i uživajte uz čašu omiljene malvazije!Cheers!
P.s. Ukoliko želite vege varijantu samo izbacite kobasice!
Autor: Extravagant
Foto: Studio Stanca