U Dankuchen studio na Škurinjama stigla nam je dr. Anja Karnjuš. S njom smo skuhali jelo s vrlo zanimljivom kombinacijom okusa i namirnica: spicy špageti s brokulom i limunom!
Koristili smo Nikasov zeleni Tabasco umak od jalapeno papričice, koja nije ni prejakog ni preblagog okusa te odlično uklapa u ovo jelo.
Donosimo recept!
SPICY ŠPAGETI S BROKULOM I LIMUNOM
Sastojci:
– špageti
– ulje
– brokula
– zeleni Tabasco umak
– češnjak
– limun
Priprema:
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Ukupno vrijeme: 10-15 minuta
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Zadnje tri minute dodajte nasjeckanu brokulu, a zatim sve ocijedite.
Usporedno, u drugi lonac ubacite maslinovo ulje i češnjak, dok ne počne cvrčati. Na ulje i češnjak ubacite ocijeđenu paštu i brokulu. Dodajte koricu limuna, ocijeđeni limun i zeleni tabasco umak. Sve dobro promiješajte.
Odvojite na dva tanjura, a na vrh dodajte bosiljak.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant