Zadnjih mjeseci užasno nam nedostaje Italija, šetnje talijanskim uličicama, Aperol i najfiniji cappucino, te savršena pizza kakvu samo Talijani znaju napraviti. Za ovo zadnje pronašli smo savršenu zamjenu i to u pizzeriji Rumore u Labinu koja je u samo nekoliko mjeseci postala jedno od gastro odredišta koje svakako morate posjetiti.
Riječani su posljednjih tjedana nahrlili u Rumore i dobivamo same preporuke, pa smo i sami poželjeli otkriti što je to tamo toliko posebno i zašto ljudi uz sve pizzerije u Rijeci odlaze u Labin samo zbog pizze.
Pizzeria Rumore nalazi se u starom gradu Labinu na šetalištu San Marco, a s njezine terase pruža se prekrasan pogled na Rabac i Kvarner.
Ondje možete isprobati dvanaest vrsta napolitanskih pizza iz krušne peći koja je stigla direktno iz Napulja. Upravo u Napulju vlasnici i osoblje stekli su iskustvo pravljenja pizze, a veliku pažnju posvećuju visoko kvalitetnim namirnicama i samoj izradi tijesta.
Zašto su naše pizze drukčije?
Osim vrhunskih namirnica, posebno tijesto za napoletane pripremamo od brašna Maestra Santuccija – tijesto mora odstajati 24 do 30 sati prije nego što se pripremi pizza, a neće vam ostaviti osjećaj ‘težine’ nakon obroka.
Na karti pizza šest ih je tradicionalnih napolitanskih, te šest gurmet pizza u kojima su i tradicionalni istarski sastojci poput tartufa ili pršuta.
Osim pizza u ponudi su i burgeri i salate, te talijanski deserti poput canolla, baba ili tiramisua.
Puno je razloga za posjet ovoj fantastičnoj pizzeriji. Mi se vraćamo već prvom prilikom.
Pripremio: Extravagant
Foto: Rumore