Posebna je atmosfera vladala jučer u novouređenom restoranu Lemoon u Boutique hotelu Esplanade gdje su brojni gosti, među kojima i poznati gastro influenceri i novinari, uživali u kreativnim menijima s plavom ribom.
Plava riba zavladala je Crikveničkom rivijerom, a u ljetu ćemo još uživati uz manifestaciju Mjesec plave ribe i fantastične jelovnike u 3 ili 5 sljedova.
Isprobali smo odličan meni od pet sljedova, s klasičnim receptima s modernim twistom, po kojem je restoran Lemoon i poznat.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ovo posebno gastronomsko iskustvo započeli smo inćunima mariniranima emulzijom mediteranskih agruma i maslinovog ulja na podlozi lisnatih salata.
Nastavili smo s friganim srdelama s domaćom salsom i palentom u meko i zelenim rižotom od graška s konfitiranom jadranskom tunom.
Nakon toga uslijedio je file sabljarke sa sotiranom blitvom začinjenom sirom mascarpone i mrkvom julienne, a cjelokupni je doživljaj zaokružila Frankopan torta.
Plava riba ne ide bez kapljice vrhunskog vina te je svaki slijed pratilo vino kvarnerskih vinarija. Kušali smo San Marino aperitiv, Malvaziju Damjanić i Žlahtinu Pavlomir, Malu nevinu, Clemente Blanc Damjanić i Muškat Pavlomir.
Svi su gosti uživali u specijalitetima od plave ribe, a brojni su influenceri, poput Miroslava Mirkovića, Mile Butorca, Sandre Rončević, Marjete Kessler, Olivije Slade – Šilović, Marine Obradović, Alis Marić, Doris Vlah, Ester Gallo i Ribafisha posebno pohvalili cijeli projekt koji slavi ovu zdravu i ukusnu namirnicu i bogatu ribarsku tradiciju ovog kraja.
Direktorica TZ Crikvenice, Marijana Biondić, predstavila je program Mjeseca plave ribe te sve pozvala na premijerno izdanje 12 kilometara dugačke šetnje “Crikvenica Food&Wine Walk”, manifestacije koja spaja rekreaciju i gastro i eno svijet na poseban način.
Bila je ovo savršena uvertira za poseban mjesec u kojem će brojni posjetitelji moći uživati u raznim kulinarskim specijalitetima s plavom ribom u glavnoj ulozi.
U ovoj manifestaciji sudjeluju restorani s Crikveničke rivijere, „Karoca“, Trabakul“, „Burin“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“, „Aminess Younique Narrivi“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, a u Selcu „Ulika“ i restoran Hotela „Marina“.
Cijeli program nalazi se na stranicama Crikvenica Riviera.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant