Posjetili smo Restoran Morčić; jednu od najpoznatijih gastro oaza brojnih Riječana. Iza njega stoji uspješnih 10 godina rada te puno obiteljskog truda, rada i ljubavi, koji su utkani u primorsku kuhinju, ljubazno osoblje i predivan ambijent.
Doznali smo u čemu je tajna uspjeha restorana Morčić.
“Otpočetka smo postali poznati s marendama, koje sad nazivamo ručkovima između kojih mogu birat 6-7 različitih jela. Isto tako, poslijepodnevni dio je također zaživio, posebno nakon izazovne pandemije.” – Kristijan Babić, vlasnik restorana Morčić
Zaokret i novi polet restoran dobiva uz a la carte ponudu koja se dotiče “starog” ugostiteljstva; pravljenje tartara na licu mjesta, rezanje pršuta, spremanje peke u skladu s trendovima u gastronomiji.
Imali smo prilike i sami se uvjeriti u izvrsnu primorsku kuhinju te smo isprobali riblji i mesni meni iz nove a la carte ponude.
“Mi zadržavamo svoj smjer koji je prisutan i dalje – bakina kuhinja, no želimo biti prisutni i s nekim drugim stvarima poput tartara i carpaccia od tune, steakova, ribljih pladnjeva, kozica i domaćih raviola punjenih skutom…”
Restoran Morčić je osim po odličnim jelima poznat i po jednako takvim feštama. Krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja samo su neke od prigoda koje možete obilježiti upravo ondje. Doznali smo i kako termini za domjenke u prosincu već polako nestaju.
Čestitamo Restoranu Morčić na uspješnih 10 godina!
RESTORAN MORČIĆ
Adresa: Ulica Milice Jadranić 2, 51000 Rijeka
E-mail: info@morcic.hr
Web: www.morcic.hr
Telefon: 051 644 060
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant