Obožavamo sve vrste tjestenine, a poseban nam je užitak isprobavati recepte s našom, domaćom paštom, poput fuža ili pljukanaca.
Uvijek nam trebaju nove ideje i inspiracija, a kalorična, raskošna zimska jela svako toliko moramo malo ublažiti pa smo potražili originalan recept za tjesteninu.
Ovaj su nas put oduševili pljukanci s vrganjima i pečenom paprikom s gastro bloga seasoned.with.love.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Za ovo je jelo potrebno:
2 paketa @karla_zitoproizvod pljukanaca
1 vrganj
2-3 rog paprike
sol i papar
dimljena crvena paprika
3 žlice vrhnja
1 luk,
maslac i po želji mini buratta
Ljubitelj hrane Vedran Bošković pripremu svog jela opisuje na ovaj način:
Papriku ispecite u pećnici te ogulite i očistite od sjemenki. Narežite ju na tanke trakice. Sitno rezani luk dinstajte na maslacu pa mu dodajte vrganje narezane na tanke ploške.
Začinite i kratko sve još dinstajte! Dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Kuhane pljukance umiješajte u pripremljeni umak te dodajte i pečenu papriku. Sve lijepo promiješajte da se sjedini i poslužite s buratticom na vrhu.
Koje je vaše omiljeno jelo s tjesteninom?
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Instagram