Sunce, topli povjetarac, živa glazba, ugodno druženje uz finu kapljicu raznih pjenušaca i izvrsne delicije… Ovako je izgledalo predivno druženje na trećem Pjenušavom doručku u vinogradu Pavlomir u Novom Vinodolskom. Ova posebna manifestacija iz godine u godinu privlači sve više gostiju, koji vole i slave hedonistički stil života.
View this post on Instagram
Treći Pjenušavi doručak u vinogradu Pavlomir pokazao se kao savršen uvod u ljeto, promovirajući autohtone vinske sorte, pjenušce, kao i lokalne OPG-ove čije delicije smo imali priliku kušati.
Smatram da je Pjenušavi doručak jako dobra manifestacija, s obzirom da je gastronomija definitivno jedan od razloga dolazaka na destinaciju. Uzmimo u obzir i to da iduće godine Kvarner postaje europska prijestolnica gastronomije.
Zahvalila bih se svima koji sudjeluju u ovom Pjenušavom doručku, s obzirom da je jako puno OPG-ova, vinara koji su se došli ovdje predstaviti i omogućili nam ove sve delicije koje možemo ovdje kušati, našim glazbenicima i naravno svima onima koji su uredili ovu prekrasnu kulisu da i danas uživamo na Pjenušavom doručku. – Tena Peričić, direktorica TZ Novi Vinodolski
Idejna začetnica Pjenušavog doručka je Marija Vukelić, koja nam je otkrila više o značaju ovog posebnog projekta.
Zamislila sam pjenušave doručke kao promociju eno-gastro pjenušave destinacije, koja znači jako puno i meni kao idejnoj začetnici i cijeloj regiji. Uz pjenušce od autohtonih sorti koje su s ovoga područja, imamo i lokalne OPG-ove i domaće sve proizvode.
Promoviramo ono što je naše, ono čime se Hrvatska može podičiti i mora biti beskrajno ponosna kako ovdje, tako i na drugim lokacijama gdje smo radili doručke.
Miroslav Palinkaš, vlasnik vinarije Pavlomir nije krio oduševljenje velikim interesom gostiju za Pjenušavi doručak.
Cijeli Kvarner je zapravo živio u smislu pjenušaca, tako da sve moji kolege proizvode po neku bocu pjenušca. Odlučili smo raditi ovakve stvari, zahvaljujući prvenstveno Turističkoj zajednici i Gradu koji nas podržava u tome, zatim našoj idejnoj začetnici Mariji Vukelić i mojoj malenkosti koji smo krenuli u ovaj projekt. Jako smo sretni da ljudi uživaju u ovome.
Ove godine se u sklopu manifestacije održala posebna radionica, gdje su gosti mogli kušati istarska maslinova ulja Oio Vivo i kvarnerski škamp iz Klenovice uz kapljicu pjenušave žlahtine.
S nestrpljenjem iščekujemo novo izdanje Pjenušavog doručka dogodine!
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Extravagant