Jučerašnja je večer u crikveničkom The heritage Hotelu Miramare bilo posebna i za naša nepca i naše oči.
Sve je odisalo elegancijom, a predivan ambijent, zvukovi akustične gitare i ugodna atmosfera savršeno su se uklopili u sam event, Gala večeru, gdje smo imali priliku kušati novi riblji meni u kreaciji executive chefa, Michelea Rajačića.
Goran Babin, direktor Hotela Miramare: “Ovdje smo da proslavimo novu sezonu i otvaranje hotela za 2025.godinu. Imamo novog chefa te predstavljamo novi meni iz a la carte ponude.”
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Riječki chef Michele Rajačić od nedavno goste hotela Miramare oduševljava svojim kulinarskim idejama te je s posebnim užitkom predstavio svoj najnoviji riblji meni.
Michele Rajačić, executive chef: “Pripremili smo poseban meni za ovu gala večeru, jednu blažu riblju varijantu.”
Za hladno predjelo gostima je poslužen tartar od tune, oplemenjen kavijarom od citrusa i citrusne kreme, nakon čega je uslijedila juha od grdobine s kruhom od krumpira i kukuruznog brašna, oplemenjeno uljem od ružmarina.
Za toplo predjelo svi su uživali u tortelinima s vrganjima u umaku od rakovice i divljih šparoga, a kao glavno jelo poslužen je file brancina s farsom od srdele i blažom varijantom kreme od raštike i koromač s ciklom i kurkumom.
Za desert je poslužena varijanta Crikveničke torte.
Rajačić: “Kod slaganja menija vodio sam se nekadašnjim tradicionalnim receptima i namirnicama koje su prije ljudima na crikveničkom području bile dostupne svakodnevno te skupljim stvarima koje su si mogli priuštiti jednom ili dva puta godišnje.”
Gosti ove prekrasne gala večeri uživali su u svemu, a posebno u izvrsnim gastro specijalitetima
Iva Matovina: “Oduševljena sam. Na prvi me pogled oduševio ambijent, a svako je jelo posebnije od onog prethodnog, ekipa je odlična i sve ovo je bio pun pogodak.”
Meri Goldašić: “Prvi put sam tu i jako mi je lijepo. Došla sam s očekivanjima da ću se samo odmoriti i opustiti, ali sva su mi očekivanja nadmašena. Ovo je moj tip menija, s obzirom na to da meso ne jedem i hrana je jako dobra te sam bila jako sretna kad sam vidjela meni s četiri slijeda čiste ribe i finim desertom.”
Predstavljanje novog menija značajno je i za sam turizam te crikveničko područje koje nudi brojne zanimljivosti i svake godine privlači sve veći broj gostiju.
Gordana Jelenović, TZG Crikvenice: “Veselimo se svakoj aktivnosti, pogotovo u pred i podsezoni, jako su nam bitni hoteli koji se rano otvaraju i svojim programima privlače goste. Ovdje je jako živo, što je dobro i za destinaciju i nadam se da će se u ovih nekoliko tjedana otvoriti hoteli i da će destinacija opet živjeti punim plućima.”
Sigurni smo da će nova sezona privući brojne domaće i strane goste na Crikveničku rivijeri i osvojiti ih svojim ljepotama i gastro specijalitetima.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant