Stiglo je proljeće i u restaurant & lounge baru Faro u Dramlju, poznat po tome što njihove domaće i svježe namirnice na jelovniku prate trenutnu sezonu pa je kreiranje novog proljetnog menija za ovaj restoran prirodan slijed događaja. Zlatni zalazak sunca na predivnoj terasi Fara bio je obogaćen ženskim druženjem i smijehom, a dočeku proljeća prisustvovale su među ostalima i Vanna Planinac, Mia Konjuh, Vanja Longin, Urša Lenac te Nora Matijašić, koje su se ujedno oduševile pogledom i ambijentom, pritom i svim jelima i vinima do kasnih večernjih sati.
Ovaj gastro doživljaj sastojao se od pozdrava iz kuhinje te 5 sljedova, a uz svako jelo ponuđeno je odgovarajuće vrhunsko vino Vinarije Pavlomir iz obližnjeg Novog Vinodolskog. Menu je započeo hrskavom bruschettom s carpacciom od jadranske tune, wasabijem i umakom od soje uz čašu rosea Ružica Vinodola. Za predjelo je slijedila Jakobova kapica na kremi od cvjetače s hrskavom pancetom uz čašu pjenušca San Marino te domaće šurlice mamice Anice s kvarnerskim škampima, cherry rajčicama i pinjolima uz čašu žlahtine Grand Cu.
Za glavno jelo, nakon okusa mora na stolu je uslijedio domaći biftek Faro u maslinovom ulju i citrusu uz pire krumpir s tartufima i čašom vina Cabernet Sauvignon Barrique 225. Na samom kraju, gošće su se zasladile sočnim lava cakeom uz čašu izvrsnog muškata.
Za vrhunske i kreativne gastro delicije zaslužan je novi chef, iskusni kuhar Dragan Baić: „Za mene je kuhanje umjetnost u koju ulažem cijelog sebe. Svaki sastojak, svaki okus, svaki tanjur predstavlja platno na kojem mogu izraziti svoju strast i ljubav prema gastronomiji. Imam izuzetnu sreću što imam priliku raditi u restoranu koji cijeni autentičnost i kvalitetu, te raznolikost kuhinja, koji se oslanja na lokalne domaće i svježe namirnice. Na taj način moj tim i ja uvijek težimo otkriti najbolje sastojke i kombinacije.“
Renomirani vinar Miroslav Palinkaš pobrinuo se pak za odabir vina Pavlomir koji su upotpunili svaki tanjur i naglasili pritom njegove najbolje karakteristike: „Krenuli smo s pjenušcem Grasecco od sorte Graševina koji je dobio srebrnu medalju na Međunarodnom festivalu pjenušaca u Višnjanu. Drugi pjenušac, koji je išao uz bruschette, bio je Rose koji se može pohvaliti zlatnom medaljom na natjecanju u Višnjanu i srebrom u Dalmaciji. Treći pjenušac od Žlahtine je najnagrađivaniji pjenušac Pavlomira, proglašen šampionom autohtonih sorti Hrvatske na manifestaciji “Vina od davnina”. Na Vinistri je zaslužio srebro, na Decanteru u Londonu je bio najbolje ocijenjeni hrvatski pjenušac, a u Višnjanu je dobio zlatnu medalju. Slijedila je Pavlomir Žlahtina Grand Cru, zlatna na “Vinu od davnina” i najbolje ocijenjena Žlahtina na Vinistri. Potom je došao na red Cabernet Sauvignon 225 koji je nagrađivan zlatnim i srebrnim medaljama, a u Londonu je zaslužio broncu. Naša vina u rangu su od zlata do bronce. Posljednje vino na predstavljanju je bio Muškat žuti, desertno vino. Ne prođe niti jedan sajam da ne dobije zlatnu medalju, a sva naša vina imaju deklaraciju vrhunskih vina na Zavodu za vinarstvo Republike Hrvatske.„
Dramaljski restaurant & lounge bar Faro ne samo da je otvorio novu sezonu nego je ovime i podigao ljestvicu gastro-eno scene crikveničke rivijere, ali i cijele županije. Ukoliko i vi želite uživati u ukusnim gastro delicijama i vrhunskim vinima, ali i predivnom ambijentu i pogledu, Faro Bar trenutno nudi promotivnu cijenu ovog vrhunskog menija za 55 eura po osobi (uključujući i vina), ali i redovnu proljetnu ponudu po svačijem guštu.
Svoje mjesto možete rezervirati na brojeve 098 224 518 ili 099 333 7555, ili posjetiti ih na adresi Gajevo šetalište 50, Dramalj.
Autor: PR
Foto: PR