Svaki dio naše zemlje lijep je na svoj način i svi su posebni za istraživanje, a svako godišnja doba na kontinentu ima svoje čari.
Uputili smo se u izletište Polovanec u neposrednoj blizini Zagreba, gdje smo posjetili Hotel 5 Sunca, mjesto okruženo bregima i vinogradima, idealno za opuštanje i uživanje u brojnim blagodatima.

Hotel 5 Sunca otvoren je u veljači 2024. godine i nudi 18 ambijentalno uređenih soba, od čega je dio s pomoćnim ležajem, a dio su spojene obiteljske sobe.
U spa centru hotela može se uživati u jacuzziju, infrared ili finskoj sauni, uz Rituals proizvode i mogućnost privatnog korištenja do tri sata.



Moderna dvorana opremljena vrhunskom tehnologijom čini ga idealnim i za team buildinge, konferencije, panele i razne poslovne sastanke.
Dvorana prima do 80 osoba te je opremljena video wallom, pametnom pločom i posebnim ozvučenjem.
Vlasnici hotela, obitelj Polovanec, već se dugi niz godina bave proizvodnjom vrhunskih vina na području Hrvatske, a njihov se vinograd proteže na 2,5 hektara, s trenutno zasađenih 14 sorti grožđa.
Posebno se ponose svojim vinima sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignom i Rose pjenušcem Jana koji čine bogatu ponudu njihova vinskog podruma.
Generacijama je cijela obitelj uključena u ovu lijepu priču, od djeda Stjepana koji se brine o vinogradu, bake Mirice koja vodi brigu o plasteniku i povrću, vlasnika Miroslava i Mirice koji se bave vinima i izletištem te njihova sina Lovre koji drži hotel pod budnim okom.

Mirica i Miroslav Polovanec

Gosti svakog dana uživaju u bogatom doručku prepunom domaćih proizvoda kojima je zaista teško odoljeti, poput domaćeg kukuruzog kruha, domaćeg špeka, domaćeg mesa iz banjice; voća i povrća iz OPGa i domaćeg soka od jabuke.

Domaći kukuruzni kruh, domaći špek, domaće meso iz banjice

Voće i povrće iz OPG-a
Za ručak i večeru u njihovom restoranu poslužuju se raznovrsni specijaliteti, poput juhe od domaće bundeve s prepečenim bundevinim sjemenkama, rižota s janjetinom, domaćih pljukanaca s vrganjima, otkoštene race zamotane u domaćem mlincu, bifteka Rosini sa šampinjonima, paštetom od gušće jetre i zapečenim domaćim kruhom prelivenim demiglace umakom i crepineta od janjetine s kuhanim domaćim krumpirom i povrćem.

Juha od domaće bundeve s prepečenim bučinim sjemenkama

Rižoto s janjetinom

Domaći pljukanci s vrganjima

Otkoštena raca zamotana u domaćem mlincu

Biftek Rosini sa šampinjonima, paštetom od gušće jetre i zapečenim domaćim kruhom prelivenim demiglace umakom

Crepinet od janjetine s kuhanim domaćim krumpirom i povrćem
I svojim slatkim delicijima također mame goste koji ne kriju oduševljenje suffleom od bundeve, savijačom od borovnice i palačinkom zapečenom s krušnim mrvicama i domaćim pekmezom.

Suffle od bundeve

Savijača od borovnice

Palačinka zapečena s krušnim mrvicama i domaćim pekmezom.
Hotel 5 Sunca, sa svojim restoranom i izletištem Polovanec zavest će vas svojom jednostavnošću i autentičnošću. Prepustite se užitcima za sva osjetila, a detalje i informacije potražite na stranicama hotela.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant
