Kada se spoje ljubav i gastronomija, nastaje magija.
U to smo se uvjerili u nedjelju u porečkom Martis Forum Heritage Hotelu gdje je na terasi staroj preko 2000 godina kulinarski dvojac, Istrijanka Sanja i Sead iz Sarajeva, predstavio dio ponude restorana Martis čiju su kuhinju nedavno preuzeli.
Njihova je ljubavna priča, rođena na Masterchefu, dobila savršeni nastavak.
Pod zvjezdanim nebom večer je mirisala na ljeto, a na meniju su se izmjenjivala posebno pripremljena jela – carpaccio dimljen na duhanu, jakobove kapice, glavna jela efektnih naziva Motovunska šuma i Chip chops te tiramisu koji se savršeno uklopio, baš poput vina Vinarije Kadum koja su pratila svaki slijed.
Sead Bojić i Sanja Cukon: “Ova nas je terasa kupila i cijela priča i hotela i restorana je posebna jer se vidi kvaliteta, a i mi to možemo pokazati na tanjuru. Sve se poklapa s našom pričom i hranom i našli smo se u tome.”
Sead i Sanja: “Jela su inspirirana našom ljubavlju i spoj su Sarajeva i Istre te ljudi koji su od početka s nama i koji su nam pokazali podršku.”
Ivan Kadum, Vinarija Kadum: “Sljubljivanje jela i vina je znanost, vještina koja se razvila jer dobro vino i dobro jelo ne moraju ići zajedno, već mora postojati jelo koje prati vino i obrnuto. Večeras smo pripremili po jedno vino za svaki slijed, od pjenušca, preko Rosea, različitih varijanti Malvazije i crnog vina pa sve do slatkog vina uz desert.”
U Martisu će i dalje nuditi degustacijske menije, a sva će se jela moći probati i a la carte te će imati i aperitiv bar i slow food ponudu manjih porcija, uz čašu vina.
Restoran Martis nalazi se u sklopu jedinog heritage hotela u Poreču, koji je s ovom suradnjom dobio lijepo zaokruženu priču.
Goran Papić, vlasnik Martis Forum Heritage Hotela: “Moram priznati da sam kumovao toj suradnji jer sam pratio Masterchef i kad sam čuo da su oni već u Istri, predložio sam im posebnu suradnju, nadam se na obostrano zadovoljstvo.”
Ovo je još uvijek jedini hotel u starogradskoj jezgri Poreča, unutar samih zidina te je jedini s kategorizacijom heritage hotela, a njegova je terasa na rimskom forumu nešto specifično.
Sanju i Seada došli su podržati i brojni prijatelji i influenceri, među kojima i jedna od kandidatkinja s Masterchefa.
Eni Đorđević: “Priča je intenzivna jer je i njihova ljubav intenzivna i jedva sam čekala vidjeti kako će sve ovo napraviti. Ne sumnjam u njih i za sada više od ovoga ni ne očekujem.”
Amer Kadić: “Cijela je ekipa super, s obzirom na to da je šef Bosanac, a kombinacija Istre i bosanske kuhinje donosi puno toga dobroga.”
Branka Čolić: “Ambijent je jako lijep i sviđaju mi se interijeri ovakvih malih heritage hotela. Stvarno je poseban i jedinstven, hrana je jako ukusna i drago mi je da je prilagođena i meni koja sam na bezglutenskoj prehrani.”
Sanja Lopar: Sve je fenomenalno, prvo ta priča Istre i Sarajeva. Večeras slavimo ljubav. Isprobali smo carpaccio dimljen na duhanu i izazvala sam Seada da ga napravi te budu prvi u Hrvatskoj koji će to uspjeti učiniti.”
Sve su gošće dobile poklon by JN Beauty, a gosti pjenušac vinarije Medea, što je zaokružilo ovo predivno otvorenje.
Sanja i Sead stvorili su jednu divnu priču o ljubavi, a za to su pronašli savršeno mjesto jer će se restoran Martis uskoro upisati na gastro kartu kao jedno od onih iskustava koja se ne propuštaju.
Martis Forum Heritage HOtel & Residence
Trg Marafor 9, 52440, Poreč
052 401 550
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto. Extravagant