Mnogima najdraža, pizza je jedno od onih jela koja nas čine sretnijima i zadovoljnijima.
Hrana za utjehu, za rođendanske proslave, jelo koje i sami volimo pripremati, svjesni da možemo eksperimentirati koliko želimo i uvijek će biti ukusno.
Ali priprema pizze je i znanost, a mi volimo učiti i otkrivati što se krije u onima najboljima. A jedna od takvih zasigurno je ona iz pizzerije Da Michele, jedna od obaveznih gastro stanica kada nas put nanese u Trst.
Priča o pizzeriji Da Michele seže u davnu 1870., u Napulj, gdje je obitelj Condurro započela dugu tradiciju majstora izrade pizze.
Michele Condurro otvorio je prvu pizzeriju 1906.godine, a 1930.preseljena je na novu lokaciju i od tada je pet generacija majstora pizze ostavilo svoj pečat ondje.
Njihova se druga pizzeria nalazi mnogo bliže nama, u dragom nam Trstu, gdje smo se uvjerili da je jedna od najboljih koje smo ikada probali.
A što je čini toliko posebnom, osim zanimljive obiteljske priče?
Tajna uspjeha ove pizzerije i njenih pizza je korištenje prirodnih sastojaka i drevne i provjerene metode dizanja tijesta.
Od klasične Margherite, preko one s kobasicom i brokulom pa do prženog Calzonea, sve su posebne na svoj način, a najvažniji sastojak svake je ljubav.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ovog Valentinova pripremili su posebnu ponudu te pozivaju sve zaljubljene da probaju jednu od tri posebne pizze, Burrata Love, La Margerita Hot i La Genovese.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Uvijek je dobro vrijeme za “skoknuti” do Trsta, a pizzeria Da Michele sigurno je jedan od najboljih razloga. Uživajte u svim njenim čarima!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Instagram, Facebook