Svi znaju da u kultnom riječkom restoranu Spagho nalazimo uvijek dobra i provjerena jela. Bilo da se radi o pašti, ribljim delicijama ili nečemu što chef Ivan smisli, u Spaghu uvijek možete računati i na dobar provod s društvom. U skladu s tim vlasnici Kristina Bobanović i Ivan Mravinec odlučili su započeti novo razdoblje svog restorana, i upravo ova WINE NIGHT koja je bila u suradnji sa Podrumom Mladina je početak nove priče i novog poglavlja restorana.
U suradnji sa Podrumom Mladina, Spagho je organizirao WINE NIGHT i svojim gostima ponudio meni od četiri slijeda jela, a svaki je slijed popraćen jednim vinom Erdoro.
MENU:
- Pozdrav iz kuhinje
- Marinirane argentinske kozice na kremi od green smith jabuke
- VINO: Blend one Erdoro
- Toplo predjelo
- Domaći njoki punjeni sa kremom od sira u umaku od repova škampa i tartufa
- VINO: Pinot sivi Erdoro
- Glavno jelo
- Rolica bijele ribe punjena sa sušenom rajčicom na kremi od graška, Sous vide povrće
- VINO: Saugvinon blanc Erdoro
- Desert
- Semiffreddo od smokve
- VINO: Rose Erdoro
Tokom večeri imali smo priliku iz prve ruke saznati o samim vina koje nam je prezentirala uspješna sommeljerka Jana Košćec, Junior Brand Manager tvrtke Pago Croatia d.o.o. i sommelierka sa edukacijom sva 3 stupnja Hrvatskog Sommelier Kluba. Upravo nas je ona upoznala sa poviješću Podruma Mladina koji se nalazi na Plešivici, u regiji okolice Zagreba prepoznatljivoj po vinogradarstvu, gdje su odlučili nastaviti plemenitu tradiciju grofovske obitelji Erdödy, stvarajući vrhunska Erdoro vina i pjenušce. Zahvaljujući plodnom tlu, suncu i čistom zraku koji struji iz šume, njihovi vinogradi nagrađuju ih grožđem najviše kvalitete, a znanjem i umijećem, stvaraju izvanredna vina i pjenušce svježeg, pitkog i harmoničnog okusa.
Na samoj večeri koja je bila zamišljena kao žensko druženje, pridružili su nam se poznata lica samog Kvarnera: Filipa Sorko, Ema Juretić, Rosemarie Surlić, Lea Klarić, Eva Usmiani, Sanja Oštrić…
Da naše divne gošće ne bi otišle praznih ruku, organizacijski tim ove večere koji čini Ivana Bakarčić iz PEER AGENCY i Ivana Galamić, pobrinule su se za mali znak pažnje svakoj gošći. Goodie bag je sačinjavao vina Podruma Mladina, paketić Solane Nin te čajeve poznate riječke destinacije Kuća Zelenog Čaja. Svi našim pokroviteljima hvala što su prepoznali kvalitetu restorana Spagha i što su dio njihove nove priče.
Ovo je samo početak novog poglavlja Restorana Spagho, a već uskoro vam pripremaju nešto novo.
Autor: PR
Foto: Josip Čekada