Svi ljubitelji dobre kapljice vina, znaju da se najfinije vino pije upravo u Bujama u Vinariji Franković. Njihova vina su prepoznali mnogi što dokazuju i brojne nagrade sa svjetskih i regionalnih natjecanja, koje dobivaju već nekoliko godina.
Odnedavno nude nešto potpuno drugačije; Pet Nat Franković.
Pet Nat, odnosno petillant naturel (u prijevodu s francuskog prirodna pjenušavost), je lagano, prirodno pjenušavo vino koje se dobiva metodom ancestral. To znači da se puni u boce prije nego se završi proces fermentacije pa se stvara ugljični dioksid od prirodnog šećera iz grožđa. Metoda je to koja se koristila u Limouxu na jugu Francuske, početkom 16. stoljeća u samostanima u kojima su se proizvodila vina.
Za zanimljiv vizualni identitet novog proizvoda Vinarije Franković je njihov prijatelj i cijenjeni umjetnik Marko Brajković.
Jedva čekamo kušati!
Autor: Extravagant
Foto: Facebook