Inspiriran Kubom
današnjice Havana Club Mojito Embassy pop up bar ovog puta organizirao je kubansku
večer u Rijeci. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u Fiorello Pubu, a za dobru
atmosferu pobrinuli su se pleasči i plesačice salse, ali i tim vrhunskih koktel majstora koji su
naučili posjetitelje kako pripremiti savršeni kubanski klasik – Mojito!
Iako je svima poznato
kako je za pripremu Mojita potreban rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda,
vrhunski koktel majstori posjetiteljima su otkrili tajne pripreme naglašavajući
kako su najvažnije svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.
Najbolji rum za
pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi poput
Bodeguita Del Medio i Floridita bara, ali i barovi diljem svijeta. Radi se od
100% prirodne kubanske šećerne trske i dozrijeva najmanje tri godine u bijelim
hrastovim bačvama, gdje se razvijaju arome cvijeća, šećerne trske, ljekovitog
bilja i limete, zbog čega se izvrsno uklapa u koktele, posebno Mojito. Don
Navaro, primer maestro Kube kaže: „Teško
je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa kojeg ima
Havana 3 años rum.“
Kubansku večer u
Rijeci, nakon radionice Mojita, upotpunio je nastup plesača i plesačica salse
uz zvukove bongosa. Nastup DJ-a, osvježavajući kokteli i zarazni kubanski ritmovi
zabavljali su mnogobrojne posjetitelje do dugo u noć.
Nakon kubanske večeri u
Zagrebu, Zadru i Rijeci Havana Club Mojito Embassy će tijekom ljeta
organizirati kubanske večeri i Mojito radionice u Puli i Splitu.