Svi ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od
sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u
samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3. Na svečanom otvorenju brojni
uzvanici, među kojima i Jelena Veljača, Senka Bulić i Ankica Dobrić, imali
su priliku među prvima u japanskom ambijentu uživati u brojnim jelima
japanske kuhinje, kao i domaćoj publici do sada manje poznata, tradicionalna
japanska jela. Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i predstavnik
Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, gdin. Mitsuhiko Shinomiya i
gradonačelnik Grada Zagreba gdin. Milan Bandić.
Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj
publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine,
ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo
japanskih namirnica a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.
Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat svoje je 10. godišnje znanje i
iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima.
Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u
Berlinu; “Azuma” smještenom na poznatom Alexanderplatzu te “Sachiko Sushi”
na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu
Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu,
Horvatova je želja domaću publiku upoznati sa bogatstvom japanske kuhinje
zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.
Kako bi se upoznali sa rafiniranim okusima japanske kuhinje, Akamaru je u
povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka svim gostima pripremio i
promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.
Autor: Extravagant